I přes rozsáhlé důkazy o opaku, které jsme prezentovali včera, Ukrajina dnes ráno popřela, že má „plány na vyslání ozbrojených sil na Krym,“ Ukrajinská provádí jen „výcvik“ na základnách, citovala v neděli zpravodajská agentura Interfax říkat úřadujícího ministra obrany Ihora Těnjucha. V reakci na mediální spekulace o ukrajinských vojenských manévrech po převzetí kontroly nad Krymem ruskými silami, řekl Těnjuch, že jediné pohyby vojsk, které by bylo možno spatřit, by byly z jedné základny na druhou, aby se zúčastnili cvičení. „Žádné pohyby, žádné vyslání ozbrojených sil na Krym se nepředpokládá. Dělají jen svou rutinní práci, kterou dělají vojáci vždy,“ řekl.


Pravda a Rusko zrovna náhodou vystřelilo „cvičně“ balistickou raketu uprostřed největší nové eskalace ve stylu Studené války za 30 let. 

Aby se ještě něco přidalo k tomu matení, tak je tu prohlášení Pavlo Šišolina, šéfa služby pohraniční stráže této země, který reportérům v Kyjevě řekl, že Ukrajinská pohraniční stráž prozatím odmítla vstup 3 500 lidí a že ukrajinská pohraniční vojska zůstávají na Krymu, který by opustila jedině, kdyby k tomu byla donucena, co je ale ještě důležitější:

  • UKRAJINSKÁ POHRANIČNÍ VOJSKA POSÍLALA SÍLY NA VÝCHODNÍ HRANICI: ŠIŠOLIN

Takže je tu eskalace při mobilizaci, akorát že ne proti Krymu, který Rusové už úplně kontrolují, ale proti kritickému Východu, který, jak každý ví, je příštím cílem Putinovy anexe, jakmile do týdne proběhne krymské referendum.

Aby se zrovna tohle potvrdilo, byly právě zveřejněny fotky z dalšího významného města na východní Ukrajině tentokrát Lugansku, kde pro-ruští protestující právě zaútočili a zabrali budovu městského magistrátu. Jejich požadavek: být součástí referenda z 16. března, aby se stali součástí Ruska.

 

Klip z posledního mírového pro-ruského převzetí od LifeNews:

Umístění Lugansku v kontextu:

 

A tak jedno po druhém města na východě Ukrajiny odpadávají k Rusku, i když Obama pokračuje ve své dovolené na Key Largo a provádí příležitostné telefonní hovory.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com