Bývalý šéf Evropské centrální banky Jean Claude Trichet – který odstoupil v roce 2011, a je členem Řídícího výboru Bilderbergu stejně jako úřadujícím předsedou evropské pobočky Trilaterální komise – se odmítl objevit na slyšení poté, kdy dokumenty odhalily jeho roli v tom, jak Irsko dostalo na vybranou s výkupem bank z dluhů tak, že nemohlo odmítnout: [quote align="center" color="#999999"] Ten biřic EU Jean Claude Trichet zavrhl volání po tom, aby se objevil před bankovním vyšetřováním poté, co zatracující dopisy potvrdily, že to byla Evropská centrální banka, kdo Irsko dokopal k tomu našemu drtivému výkupu bank z dluhů.


Čtyři dopisy zveřejněné po čtyřech letech odhalily, jak ECB zavřela nouzové financování irských bank, dokud nepřijaly €64 miliardový výkup z dluhů.

[…]

Řekl: „Podstatou byla hrozba odříznutí irských bank od likvidity, čili hrozba nuceného vytlačení z Eura.“

„Vládě v této záležitosti v podstatě nebyla ponechána jiná možnost. Myslím si, že tato hrozba byla jasným porušením závazku ECB, aby jednala v zájmu všech občanů, kteří používají Euro, takže o nic méně těch v Irsku.“

[…]

„Pan Trichet před třemi lety hrozil předchozí vládě a Irskému lidu a držel jim nabitou zbraň u hlavy.“

I ten slavný filmový don z Kmotra se těžko mohl rovnat vyvíjením nátlaku takového kalibru. [/quote]

Ti, kteří se tohoto vyšetřování účastní, na to poukazují jako na špinavou dohodu nejvyššího řádu v zájmu dominance onoho superstátu:

[quote align="center" color="#999999"]

Pan Ross řekl, že to dokazuje, že Irsko se ukázalo být „nejslabší zemičkou“, kterou si mocné banky „vybrali jako první“.

„Byl to příklad korporátního vydírání demokraticky zvolené vlády přes Centrální banku.“ [/quote]

Evropská centrální banka, která si po přiblížení se k ekonomické apokalypse v roce 2008 urvala ohromné nové pravomoci, se dožaduje nových „nouzových fondů“ od členských států EU, aby se mohlo takto zakročit zaražením klesajícího odstupu od bankrotu u zemí PIIGS – Portugalska, Irska, Itálie, Řecka a Španělska – i jiných.

Vůdce UKIP Nigel Farage na Evropskou centrální banku (ECB) poukazoval jako na diktaturu nad vládami celé Evropy ve svém projevu už v roce 2011.

Ač se spousta vysoce postavených činitelů pokouší na pana Tricheta tlačit, aby se objevil, tak tento bankovní insider elity ostentativně projevil svou odmítavost k možnosti být povolán k zodpovědnosti i na křížovém slyšení k této tektonické události mezi ekonomickými katastrofami Evropy.

Trichet místo toho tvrdí, že se přeci ‚nezodpovídá‘ jednotlivým nárůdkům Evropy, nýbrž výlučně jen Evropskému parlamentu – tedy rozhodně nedemokratické instituci:

[quote align="center" color="#999999"]

Pan Trichet řekl Bloomberg, že nemá vůbec v úmyslu se objevit před jakýmkoliv národním parlamentem.

Pan Trichet odmítl komentovat zveřejnění tohoto dopisu, nýbrž jen zpětně odkázal na své předchozí poznámky o tom, že je přeci odpovědný Evropskému parlamentu a nikoliv jednotlivým národním parlamentům.