Až dosud bylo tím nejhlasitějším a nejzávažnějším oponentem invaze “osvoboditelských” mocností do Sýrie Rusko. Před chvílí se k proti-západní ose připojila Čína. BBC hlásí: „Rusko s Čínou vystoupily s varováním proti vojenské intervenci do Sýrie s tím, že Moskva říká, že jakákoliv takováto akce by měla pro tento region „katastrofické následky“. Více:


[quote align="center" color="#999999"]

Britský ministr zahraničí Wiliam Hague už před tím BBC řekl, že mezinárodní vojenská reakce na podezření z použití chemických zbraní by byla možná i bez podpory OSN.

Rada bezpečnosti OSN je rozdělena s Ruskem a Čínou oponující vojenské intervenci a s Británií a Francií varující, že OSN lze obejít, když dojde k „veliké humanitární potřebě“.

Ve fejetonu pro noviny The Times napsal bývalý britský ministerský předseda Tony Blair, že pokud teď Západ nebude intervenovat v Egyptě a v Sýrii, aby podpořil svobodu a demokracii, tak Střední východ čeká katastrofa.

OSN říká, že od propuknutí povstání proti prezidentovi Asadovi přede dvěma lety bylo zabito více než 100 000 lidí. Tento konflikt vytvořil i více než 1,7 milionu registrovaných uprchlíků. [/quote]

K doplnění tohoto obrázku ohlásil před chvílí Interfax, že zástupci Ruska a Číny se stáhli ze zasedání Rady bezpečnosti OSN o Sýrii. A jelikož obě tyto země mají v OSN právo veta, zrovna tak jako v roce 2012, jehož scénář se celý opětovně přehrává, tak se nelze shodnout na rezoluci OSN.

Což znamená, že chtějí-li americkou invazi, budou muset obejít OSN, a tím dále upevnit roli OSN jako světově nejpřezíranější organizaci světa. Samozřejmě, že to rovněž znamená, že propagandistické udávání takovéto invaze ožulitelné veřejnosti bude právě tak o to obtížnější, a že televizní překrucovací mašinérie bude muset pracovat přesčas.

Nakonec, jen aby zajistili, že nositel Nobelovy ceny míru s válkou začne (samozřejmě aniž by k tomu potřeboval Kongres či OSN), takže to bude dělení „světa“, tak se dnes už před tím Japonsko přidalo na stranu nesolventního Západu:

Takže osy jsou zase jednou stanoveny: USA, Británie, Evropa a Japonsko versus Rusko a Čína.

Nechť ta hra začne.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  zerohedge.com