Kdybyste svému běžnému lékaři řekli, že se chcete vyhnout chemoterapii a raději si vyléčit rakovinu díky organickému životnímu stylu plnému šťáv a syrové stravy, mohl by vás nazvat „bláznem“. Mohlo by vám to však zachránit život. Muž, který měl 3. stádium rakoviny tlustého střeva a jemuž dávali 60procentní šanci žít dalších 5 let s chemoterapií, se rozhodl upustit od chemoterapie a vsadit na přirozený životní styl. Výsledek? Po devíti letech je tento muž nadmíru spokojen se svým životem.


  V 26 letech se Chris začal potýkat s noční můrou, s níž si nedokázal poradit. Po návštěvě onkologa zjistil, že je v 3. stádiu rakoviny tlustého střeva – která se rozšířila i mimo tlusté střevo. Kromě toho, že ve střevu nosil nádor o velikosti golfového míčku, který dá rostl, rakovina zachvátila i lymfatické uzliny. To vše zjistil dva týdny před vánocemi, které chtěl Chris strávit se svou rodinou.

Byl to okamžik, ve kterém většina běžných lékařů nutí pacienty k okamžitému a nákladnému zásahu a „alternativní“ způsoby léčby odsoudí jako zbytečné a nebezpečné. Chris zažil přesně tento scénář. Nejdříve se podvolil přání lékaře a rozhodl se absolvovat chirurgický zákrok.