Už žádné války o to, co je čí píseček, Pentagon a CIA úzce spolupracují … S narůstajícím využitím úderů dronů jako mocné bojové síly hledají vojska, jak se více zapojit do zpravodajství. Greg Miller říká, že je to čím dál těžší rozeznat, kdo dělá co, jelikož Pentagon a CIA pracují tak úzce ruku v ruce. David Petraeus, vysoce vyznamenávaný válečný hrdina, z něhož se vyklubal zostuzený bývalý šéf CIA, učinil kdysi nemyslitelný přechod z ozbrojených sil ke zpravodajství. To ale už vůbec není neobvyklé. Ve skutečnosti je tu hranici mezi Pentagonem a CIA čím dál těžší rozlišit. – Veřejné Radio International

Dominantní sociální téma: Krok směrem ke kombinaci zpravodajských a vojenských aktivit je efektivní. (Poznámka: Dominantní sociální téma je u Daily Bell vždy mem propagandy mainstremu, který se snaží veřejnosti vnutit, a kterému se oni vysmívají.)

Analýza volného trhu: Je tu nové dominantní sociální téma. Očekává se od nás, že budeme zjevně potěšeni, že Pentagon a CIA fúzují s tím, že CIA se dostává navrch.

U těchto dvou skupin byste nejspíš našli téměř 1 bilion dolarů, které využijí pro zpravodajské a vojenské účely každý ROK. Žádná nadnárodní korporace na světě nemá provozní rozpočet jednoho bilionu dolarů. To je ten největší, nejmocnější a nejzlovolnější podnik na planetě.

Jeho dosah je globální, jeho zlomyslnost internacionální a v jeho oficiálním vymezení je hromadit a uchovávat moc a majetek USA nesmazatelně tak nějak napsáno na samém vrcholku. A nyní se tyto dvě organizace stávají jednou. Ten článek cituje Grega Millera z Washington Post o této fúzi následovně:

Miller ale říká, že je tu další ohromný podnět, aby se CIA chopila DIA.

„Dohoda, že CIA se zatne do Pentagonu byla umožněna skutečností, že v konečném důsledku má kontrolu nad tím, co Pentagon dělá, stejně CIA,“ říká Miller. „Ať dělá Pentagon nakonec cokoliv, nemůže to nakonec podvrátit operace CIA. Zadruhé CIA je už tak roztažená, že vítá šanci mít další útvar, na který může přesunout nějakou práci.“

Teď, když ozbrojené síly odchází ze dvou válek, potýkají se s významným poklesem výdajů. Na druhou stranu zpravodajské agentury se s takovou úrovni omezení rozpočtu potýkat nebudou.

„Jedno z poučení pocházející z 11.9, co se během uplynulého desetiletí jedině potvrdilo o to silněji – je, že si nemůžete dovolit snižovat zpravodajství neboť důsledky by mohly být strašné,“ řekl.

Závěr – že Pentagon a CIA mají úzce pracovat ruku v ruce – je přinejmenším řečeno pochybný. Ze všeho nejdřív je tu příliš mnoho otázek o tom, co se stalo 11.9, na to, aby se činil JAKÝKOLIV  závěr, zvláště pak takový, co vyzdvihuje americké zpravodajství.

Zadruhé, i když někdo vyzdvihuje zpravodajství, proč je nutné kombinovat největší armádu na Zemi s nejrozlezlejšími utajenými zpravodajskými operacemi? To nám nedává moc smyslu, ale až dosud jsme nebyli ani vojenskými ani zpravodajskými důstojníky.

Máme sklon věřit, že pokud nebudou  Pentagon a CIA formálně fúzované, nakonec se ty agentury rozdělí a budou pokračovat ve svém soupeření každá po svém. Na druhou stranu, pokud se Pentagonu bude nějak dařit dále padat na tvář před vůdci CIA, pak se dočkáme, že budeme mít co dělat s největší a nejmocnější zpravodajskou agenturou všech dob, takovou, co má plně globální operační působiště.

Ač by v USA mohli někteří takovouto souhru uvítat, je třeba uvážit tohle: Zpravodajské operace se nevyhnutelně obrací proti občanům, které mají podle očekávání chránit.

Vrcholné světové bankovní rodiny si údajně ve skutečnosti soukromě vyvinuli zpravodajské agentury už před stovkami let proto, aby pomáhaly zajišťovat jejich bohatství proti nenadálým událostem.

Paradigma těchto dnů je jednoduché … Mocenská elita sama vede zpravodajství po celém světě. Mossad, MI6, CIA a další četné agentury v podstatě, tak jak to můžeme říci, informují největší světové bankovní rodiny a jejich prostředníky a společníky.

Jinými slovy zpravodajské agentury fungují jako okupační síly, co zajišťují, že politici, byznys, média a vojenské složky – ti všichni pracují spolu, aby plnili cíle mocenské elity.

Použijeme-li tohoto paradigmatu, dojdeme k závěru, že důvod k potřebě růstu globální vlády je ten, že vrcholné elity mají jak nezbytné peníze, tak sílu k uvalení své vůle.

Teď v podstatě čelíme provozní fúzi jak amerických vojsk, tak CIA do jednotné síly v bezešvém spojení kontrolované těmi, kdo pracují pro City of London, Washington DC, Vatikán a nakonec předpokládáme, že i Jeruzalém.

Tyhle městské státy jsou mocnostmi samo o sobě a vychází to z této osy, že jsou nám předhazována dominantní sociální témata a prosazuje se Moc Peněz.

Od vrcholných vojenských a zpravodajských agentur se nečeká, že budou pracovat pro zájmy „lidu“ nebo „národů“. Tyto útvary pracují pro ty, kteří lidi a národy KONTROLUJÍ. Jakákoliv fúze takového druhu, jakou sledujeme, určitě zvýší tuto moc a zacílí ji ještě příměji na zajetí domácího obyvatelstva.

Závěr: Tohle tudíž z našeho hlediska není vítaný vývoj, ať je to předhazováno jakkoliv jako záležitost „národní bezpečnosti“. To byl vždy z našeho hlediska bezobsažný termín a dnes už není věrohodný.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: thedailybell.com

]]>