Italský novinář zjistil identitu tří odstřelovačů, jejichž akce na Majdanu v únoru 2014 vedla ke státnímu převratu a útěku ze země tehdejšího prezidenta Viktora Janukovyče. V televizním pořadu „Matrix“ na italském kanálu „Mediaset“ oznámil vojenský dopisovatel deníku „Il Giornale“ Gian Mikalessin jména střelců. Investigativní dokument v podstatě dokládá šokujícím způsobem, že k převratu na Ukrajině došlo uměle (a krvavě), což vedlo k řetězci událostí až k občanské válce na jihovýchodě země.

A to za podpory "demokratického" Západu. Znamená to, že celá stavba událostí představovaná Kyjevem a Západem je postavena na jedné z největších lží 21. století.

Odstřelovači, kteří zastřelil během nepokojů v centru Kyjeva asi 80 osob (což je většina oficiálních obětí na životech na Majdanu), byli rodáci z Gruzie, kteří přišli do ukrajinského hlavního města na příkaz bývalého prezidenta Gruzie Michaila Saakašviliho a dostávaly pokyny od instruktorů z USA. Byli to Kvarancchelia Zastava, Alexander Revazišvili a Koba Nergadze, kteří sloužili v tajné bezpečnostní službě bývalého gruzínského vůdce. Italský novinář po dlouletém vyšetřování našel dva z nich ve Skopje, hlavním městě Makedonie, třetí pobývá v jiné východoevropské zemi, jehož jméno uchoval v tajnosti. Následovaly přímé odpovědi odstřelovačů.

„Dostali jsme příkaz střílet na policii i na demonstranty, aniž bychom mezi nimi dělali rozdíly,“ řekl Revazišvili. Podle Nergadze stříleli z hotelu „Ukrajina".

Tato zjištění zcela vyvracují oficiální verzi současné ukrajinské moci, a kterou podporuje většina západních zemí, a podle které masakr v centru Kyjeva vyvolala vláda Janukovyče.

V investigativním filmu je uveden telefonický rozhovor mezi ministrem zahraničních věcí Estonska Urmasem Paetem, který s odkazem na slova lékaře, který vyšetřoval těla obětí na Majdanu, a který řekl evropské komisařce pro zahraniční záležitosti Catrin Ashtonové, že všechny oběti z obou stran: jak mezi policisty, tak mezi lidmi na ulici, byly zabity ostřelovači.

„Všichni byli zabiti stejnými odstřelovači. Existuje obava, že nově vzniklá koalice odmítá zkoumat, co se skutečně stalo. Z tohoto důvodu stále více roste přesvědčení, že za odstřelovači nestál Janukovyč, ale někdo z nově koalice,“ poznamenal Paet.