Navzdory klesajícímu zájmu a klesajícím cenám akcií se několik společností po celém světě stále pokouší prosadit falešné náhražky masa na velmi omezeném trhu, který o ně nestojí. (Foto: Youtube)

Společnosti Impossible Burger a Beyond Meat byly posledními neúspěšnými pokusy o využití sójových, fazolových a hrachových bílkovin k simulaci hamburgerového zážitku, které šly tak daleko, že navázaly spolupráci s franšízami rychlého občerstvení, jako jsou Burger King a McDonald’s, jen aby tyto programy zrušily kvůli nedostatečnému odbytu.

Umělé maso a odstranění masa z jídelníčku veřejnosti je již několik let trvalým programem OSN, který vychází z tvrzení, že chov zvířat uvolňuje příliš mnoho skleníkových plynů, které přispívají ke „změně klimatu“.

Pro tento závěr stále neexistují žádné konkrétní vědecké důkazy, vzhledem k tomu, že podle NOAA se celková teplota na světě za poslední století zvýšila pouze o méně než 1 stupeň Celsia. Přesto establishment kráčí vpřed se svým cílem veganské populace do roku 2050.

Izraelská společnost Redefine Meat vstupuje na evropské pole s metodou 3D tisku laboratorně pěstovaných steaků namísto typické alternativy hamburgerů.

Zeptejte se sami sebe, zda byste to dobrovolně snědli?