Tento miliardář platí výzkum ‚neurálního záznamníku‘, tj. děs nahánějící techniky, která by mohla změnit životy lidí trpících vážnými onemocněními. Zakladatel FACEBOOKU Mark Zuckerberg financuje vývoj technologie s potenciálem číst lidské myšlenky. Tento miliardář právě slíbil vydat přes 40 milionů liber na výzkum zaměřený na boj se smrtícími chorobami. Zuck se svou manželkou Priscillou Chan se spojili do mise na zbavení světa VŠECH chorob.


Tyto peníze budou distribuované přes Biohub jeho manželky Chan Zuckerberg, tj. přes organizaci, která má za cíl „umožnit doktorům léčení, prevenci a zvládnutí všech chorob během našeho dětského věku.“

Některé z těchto projektů ale nejspíš spustí poplach u paranoidních lidí, kteří se děsí, že technologický pokrok přijde na úkor lidské svobody.

Jedním z výzkumníků, kteří toto financování dostanou, je Dr. Rikky Muller, ředitelka a zakladatelka firmy jménem Cortera.

Ta pracuje na vývoji „klinicky funkčních a minimálně invazivních neurálních rozhraní“ konstruovaných pro použití lidmi trpícími těžkými postiženími.

Dr. Muller doufá, že záznam aktivity mozku umožní ochrnutým lidem, aby myšlenkami řídili protetické končetiny.

Její implantáty lze vsadit do mozku a mají potenciál změnit chování lidí změnou jejich „fyziologických reakcí“ – což jsou výrazy pro reakce, k nimž dojde v odpovědi na vnější stimuly.

Jednou z fyziologických reakcí je reakce boje nebo útěku, která lidi připravuje na konflikt nebo útěk, když jsou konfrontováni s hrozbou.

A ty implantáty fungují tak, že elektrické signály vysílané uvnitř mozku monitorují.

Velký bratr nebo velká pomoc lidstvu? Zuck se svou ženou financuje techniku s potenciálem vnést do společnosti revoluci




Loading...