Absolutně jsem podcenil ten naprostý fanatismus, pane Barroso, vás, vašeho kolegia komisařů a Evropské centrální banky. Vy teď válčíte na všech frontách. Dnes jste oznámil, že budeme mít bankovní unii. Ještě více centralizovaného řízení, ještě více regulace. Jasně říkáte, že zatímco si myslíte, že národní státy by měly dále existovat, nesmí mít žádné demokratické pravomoci. Veškerá demokracie se bude odehrávat zde pod tím, čemu říkáte komunitární metoda, která samozřejmě znamená, že vaše nikým nevolená Komise má jako jediná právo představit novou legislativu.

Takže vám nevěřím, když to říkáte. A ten tón toho, co se řeklo a událo v posledních dnech, mi připadá velmi varovný. Mario Draghi, nyní zvaný některými eurooptimisty Supermario, nám nedávno ukázal svoji velkou bazuku. Navýšil sázky a řekl – a pro mě to je divný koncept – že má nelimitované peníze.

Německý nejvyšší soud schvaluje krok směrem k evropské diktatuře

Barosso: Chceme vytvořit federaci národních států s vlastní armádou

Die Welt: EU tajně připravuje vznik „superstátu“

No, já si nemyslím, že peníze rostou na stromech, a myslím si, že peníze jsou limitované tím, co jsou němečtí, nizozemští a finští daňoví poplatníci připraveni zaplatit.

]]>