Policie Washington DC nalezla v hlavním městě balíček zbraní, jen pár dní před Trumpovou inaugurací, což vyvolalo obavy, že na něj je na 20. ledna naplánován atentát. Nález kufříku od houslí, který obsahoval dvě zbraně vedlo policii k tomu, že nalezla poblíž další zbraně a munici. Nález těchto zbraní přišel jen pár dní poté, co ruské zpravodajské služby varovali před spiknutím (ZDE a ZDE), že tajná vláda v USA, chystá atentát na nově zvoleného prezidenta.


Wtop.com   píše

Státní i washingtonská policie ve středu odpoledne vyšetřovala na dvou místech, kde byly zbraně ukryty. Doprava na Canal Road, nedaleko boathousu byla během vyšetřování zastavena, ale silnice byla později znovu otevřena.

Žena, která kráčela podél kanálu později toho dne viděla některé pozůstatky, které obklopovaly tento kufřík od houslí, podél skály, která vede společně s cestou, uvádí policie. Když otevřela kufřík, našla uvnitř dvě zbraně a vzala je na úřad, nedaleko Fletcher´s Boathouse.

Okolo čtvrt míle severně od tohoto místa našli vyšetřovatelé druhou stranu s několika zbraněmi a municí kolem které bylo smetí a jiné pozůstatky. 

Policejní mluvčí Sgt. Anna Rose řekla, že zde bylo spousta různých zbraní, včetně samopalů a pistolí. Zbraně byly v kbelíkách a taškách, řekla Roseová, nicméně také řekla, že si nemyslí, že jakákoliv z nich byla nabitá.




Loading...