K tomu, jak ten příběh až do tohoto okamžiku nabýval čím dále surrealističtější podobu, teď ještě přibyl příspěvek na 4Chan tvrdící, že ta neblaze proslulá scéna ze „zlatých sprch“ v neověřené 35 stránkové složce údajně sestavené britským zpravodajským důstojníkem, nebyla nic více než hoax a vyfabrikoval ji člen chatovacího fóra jako „fanfikci“ a pak ji poslal Ricku Wilsonovi, který ji předal CIA, která ji pak zařadila do své oficiální tajné zpravodajské zprávy o volbách. Zde je vysvětlení od 4Chan, jak spatřil ten příběh světlo světa:


  • Pol/acks poslali mail s fanfikcí proti-Trumpovskému mediálnímu odborníkovi Ricku Wilsonovi o Trumpovi, který nutí lidí, aby močili na postel, ve které se vyspal Obama.
  • Ten si myslel, že je to skutečné a předal to CIA.
  • Ústřední zpravodajská agentura (CIA) Spojených států amerických to pak zařadila do své oficiální tajné zpravodajské zprávy o ruském vměšování do voleb.
  • Tuto fanfikci od pol/acks si přečetli jak Donald Trump, tak Obama.
  • CIA učinila závěr o ruských plánech na vydírání Trumpa s touto historkou, kterou jsme ale stvořili my.

Prostě jen, aby vyšlo najevo, co se nám povedlo.


Tento příběh však začal už žít svým vlastním životem. Projdeme-li si Twitter Ricka Wilsona, můžeme najít mnoho různých povídaček, které se od doby, kdy s tímto příběhem vyšel, rozvinuly a značný počet proti-Trumpovských novinářských kanálů, které se pokoušely přimět mediální organizace, aby tuto povídačku natvrdo publikovaly. Do té doby o tom často mluvil jako o ‚té věci‘ a často si před přívrženci hrál na stydlivku zdráhající se něco s obsahem toho příběhu dělat jinde než s těmi na #Nevertrumper. Nepotvrzené zdroje měly ale lidi až tak vysoko, jako je senátor John McCain, který tento příběh dal řediteli FBI Jamesi Comeymu, zda by tento příběh nezkusil ověřit. Vzhledem k tomu, že Rick Wilson se pohybuje v kruzích establishmentu, není nemožný scénář, že ti dlouho už sloužící senátoři naletěli na to, co troll z 4Chan podporující Trumpa vytvořil jako ironické Říjnové překvapení, aby parodoval Republikánského experta, který o takových opovržlivě mluvil jako o osamocených chlapících masturbujících před kreslenými seriály.

Ač je celý tento incident směšný a jestli je navíc výpověď 4Chan správná, tak je na tom dost tragická skutečnost, že „takovéto falešné“ zprávy se už krásně dostávají do stanovisek ve zprávách zpravodajských služeb. A jestli se na to chytla i CIA, tak co potom zbývá věrohodnosti na takových „kanálech zpráv“ jako CNN a BuzzFeed, které s velkou lačností po tomto příběhu skočily, aniž by ho zkoušely ověřovat?

Zdroj:  zerohedge.com