V úterý se do ulic Londýna vyhrnulo přes tisíc britských muslimů, aby předvedli svou sílu, zablokovali náměstí centrálního Londýna a dovolávali se kalifátu za skandování davu ‚Alláhu Akbar‘. Potřebujeme Kalífu, který vyčistí tyto ulice. Který vypráská ty armády a který vystupňuje tento boj.


Plácne vám ty vaše rakety zpátky do vaší země, takový je plán. Dominance nad světem je už na dosah. Můžeme se rozpínat a zatočit s těmi blbci.

Taková byla slova básníka pozvaného, aby promluvil k hlučnému davu před syrskou ambasádou v centrálním Londýně, který skandoval a vyřvával Alláhu Akbar (Alláh je největší), aby tak podpořil své volání po válce.

Tito protestující se distancovali od alternativní demonstrace na podporu Sýrie, která probíhala před sídlem britské vlády na Downing Street, protože nepodporují britskou vládu, a tady mimo jiných naslouchali projevům Moazzam Begga z CAGE, šéfredaktora 5 Pilířů Dilly Hussaina a člena Ibtihal Bsis Hizba ut-Tahrira.

Dopravní pruhy silnic protestující na londýnském náměstí Belgrave zablokovali a 9 h večer si tam před syrskou ambasádou dali modlitební seanci. Ta budova je od května 2012 prázdná, když tehdy britská vláda syrského velvyslance vypověděla ze země.

Tento dav převážně vytažený z mešit po celém Londýně se z větší části sám sexuálně segregoval, když spousta žen byla oděna do islámského oděvu. Brzy vyrostl natolik, že zablokoval celou silnici, kdy mnozí v davu mávali čímsi, co vypadalo jako vlajka Talibanu, zatímco další drželi transparenty zhotovené Hibz ut-Tahrir Britain, které volaly po zřízení kalifátu. Není jasné, kdo tuto demonstraci organizoval.