Kromě bitvy probíhající o post ministra zahraničí mezi Romneyem a Giuliannim, která vedla až k mediální bouři, v jejímž důsledku se Trumpova mediální pomocnice Kellyanne Conway údajně zvrhla až tak, že o víkendu na Romneye zaútočila na Twitteru a v televizním okruhu, se potvrzují také fámy, že Trump je rovněž nachystán setkat se i s generálem Davidem Petraeuem, o kterém se teď na post ministra zahraničí uvažuje zrovna tak jako o předchozích dvou. …


Pro připomínku tento čtyřhvězdičkový generál vypadl z vlády kvůli skandálu, že při své mimomanželské aféře vyzrazoval tajné dokumenty. Ten se má s Trumpem sejít „uprostřed rozbrojů mezi Trumpovými poradci ohledně toho, koho na tento post vybrat,“ což ovšem může být zase jen další mediální klam, jelikož reakce veřejnosti proti Petraeuovi by mohla být zrovna tak zavrhující jako proti Romneymu. Připomínáme nedělní „Setkání s tiskem“ na NBC, kde Kellyanne Conways řekla: „Jsem prostě ohromená tím množstvím a intenzitou odporu, jakou vidíme k možnosti, že by Romney sloužil jako vrcholný národní diplomat.“

Jak si všímá Bloomberg, pokud by Petraeus uspěl se senátním potvrzením, tak by představoval nejodvážnější Trumpovo jmenování i pozoruhodný návrat tohoto 64 letého generála, kterému se dostalo uznání za vedení zámořských vojenských operací v Afghánistánu a Iráku, než pak za prezidenta Baracka Obamy sloužil jako ředitel Ústřední zpravodajské služby (CIA). Tehdy ho Senát schválil hlasování 94-0. Avšak krátce poté Petraeuova vládní kariéra zkolabovala, když bylo odhaleno, že během mimomanželské aféry s autorkou vlastního životopisu Paulou Broadwell se touto milenkou dělil i o tajné dokumenty.

V listopadu 2012 rezignoval ze CIA a vyhnul se trestnímu soudu souhlasem s dohodou o přiznání viny v dubnu 2015. Ta od něj požadovala dvouletou podmínku a zaplacení 100 000 $ pokuty za přečin neautorizovaného nakládání s tajnými informacemi.

Aby bylo jasno, Trump se pokoušel barvitou Petraeuovu minulost zlehčovat už během své prezidentské kampaně tvrzením, že Petrauovy přečiny blednou v porovnání s tím, čeho se dopouštěla jeho sokyně bývalá ministryně zahraničí Hillary Clinton, která tajné dokumenty sdílela na soukromém e-mailovém serveru.