V Iráku byly odhaleny další důkazy o spolupráci mezi USA a ISIS, když místní milice u Mosulu odhalila dokumenty Islámského státu nařizující džihádistům, aby na ně neútočili. Během sezóny amerických voleb WikiLeaks potvrdila, co mnozí už tušili, že americká vláda, nebo přinejmenším někteří její členové, Islámskému státu nepřímo pomáhají – když Hillary Clinton dokonce přijímá peníze od těch samých vlád, které tuto džihádistickou skupinu financují. Přesto se už hlavní bašta ISIS v Iráku Mosul stala cílem hodně publikované spojené americko-irácké vojenské kampaně za osvobození tohoto města z jejího područí.


Ovšem před zahájením této kampaně USA spolu s ISIS financující Saúdskou Arábií umožnily více než 9 000 militantům bezpečný odchod z Mosulu do Sýrie. Tento krok naznačuje, že USA na Islámský stát pohlíží jako na prostředek konečného použití, když přesunují tisíce bojovníků z Iráku – kde budou USA moci vyhlásit nad ISIS „vítězství“ v této oblasti, do Sýrie na podporu přetrvávajícího amerického cíle změny režimu v této zemi.

Dokument odhalený místní milicí nařizuje bojovníkům ISIS, aby v této oblasti neútočili na koaliční letectvo.

True Activist hlásí:

Nedávný vývoj naznačuje, že spolupráce mezi ISIS a americkou vládou funguje obousměrně. Jen před pár dny Jednotka ochrany plání Nineveh, tj. místní milice asyrských křesťanů, učinila v nedávno osvobozeném iráckém městě Bakhdida 19 mil od Mosulu zajímavý objev. Tato milice získala dokumenty od tzv. „mobilizačního centra“ Islámského státu, která ISIS zřizuje ve městech pod svou kontrolou, aby zmobilizoval místní obyvatelstvo a vycvičil nové rekruty.