Napětí v táboře v bulharském městě Harmanlı eskaluje podruhé během několika hodin, naposledy ve čtvrtek po 20.hodině. Situace v uprchlickém táboře v Harmanlı se postupně uklidňuje, policie zadržela přes 200 migrantů, 14 policistů bylo při potyčkách zraněno. Do města přijel i odstupující premiér Bojko Borisov.


Policie použila proti davu, který se nechtěl rozejít a naopak útočil na policisty, při druhém zásahu gumové projektily, slzné granáty a vodní děla. Bylo zraněno lehce 14 policistů a dva migranti. Byli zatčeni organizátoři nepokojů.

Podle nepotvrzených informací byl důvodem nočních nepokojů v táboře uzavřený obchod s potravinami. Pracovníci noční směny v kuchyni museli být evakuováni.

Předpokládá se, že vzpoura byla dobře naplánována a organizována. Generální komisař Georgi Kostov připustil, že migranti ve středu měli dobře zorganizované nepokoje a postupně zvyšovali napětí.

Ve čtvrtek v noci se před táborem shromáždili obyvatelé z Harmanlı a protestovali proti migrantům ve městě, dali najevo, že tady nejsou vítáni.