Ve vysílání na Fox News americký novinář Pete Hegset obvinil miliardáře George Sorose z organizace protestů proti novému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Podle Hegseta jsou protestující naladění proti Americe a chtějí rozpoutat peklo v celé zemi.


Během nedělního pořadu Fox & Friends na Fox News Channel jeden z hostů programu, novinář Pete Hegset řekl, že protesty proti novému prezidentovi Donaldu Trumpovi, které probíhají po celé zemi, jsou spojeny s miliardářem Georgem Sorosem, napsal The Daily Beast.

Podle Hegseta, zejména Soros, stejně jako různé politické skupiny jako moveon.org chtějí, aby v Americe zavládla „nekonečná anarchie". Protestující označil za antisemity, ačkoliv Soroš sám je Žid.

„Nejsou to proameričtí liberálové, kteří jsou zklamáni z konzervativismu. Jsou naladěni proti Americe a chtějí rozpoutat peklo v celé zemi," zdůraznil Hegset. Podobné myšlenky vyjádřil i nově zvolený prezident Spojených států, Donald Trump, když už mluvil o „profesionálních demonstrantech, které podněcují média".