Bože, když se v Americe rozbíhaly volby tak jsem si přál, aby se zařídili podle mých rad, a pustili se pořádně do fosilních paliv a přiškrtili ty obnovitelnosti. To bych pak měl ještě větší důvod oslavovat vítězství Donalda Trumpa, než už mám. Nenechte se mýlit, prezidentování Donalda Trumpa představuje tu největší ránu Velkému švindlu s globálním oteplováním.


Ten Climategate byla jen taková zábavná finta. Ale tohle je už hodně vážná hra, protože to nebudou jen hádky v blogosféře, nýbrž přijdou skutečné činy.

K těmto činům bude konkrétně patřit americké stažení se z té bezzubé a smysl postrádající klimatické dohody COP21 (čili „Clexit“) a dále v podstatě demontáž Agentury ochrany životního prostředí (EPA), kterou provede rozumný Myron Ebell z Institutu podnikové konkurenceschopnosti, a také bych měl podezření, že přijdou daleko laxnější federální regulace na věci jako fracking, ropovody a fosilní paliva obecně stejně jako se skoncuje s masivními subvencemi vyplácenými do obnovitelností, jako jsou ty netopýry chroustající, ptáky sekající eko-krucifixy, které zvolený prezident tak správně nenávidí.

Zelenáčům to všechno musí připadat jako nadcházející Armageddon.

Poslechněte si např. to tragické úpění přicházející z EPA:

Zaměstnanci amerického EPA jsou v slzách. Zdrcenému personálu ministerstva energetiky nabízí služby psychoterapeutů. Někteří federální zaměstnanci jsou v takové depresi, že si vzali volno. Další by mohli předčasně odejít do výslužby.

A někteří zaměstnanci upadli po vítězství Donalda Trumpa do naprosté paniky.

„Lidé jsou rozčilení. Někteří lidé si vzali volno, protože jsou v depresi,“ řekl prezident Rady 238 Americké federace vládních zaměstnanců, tj. odborů, které zastupují tisíce zaměstnanců EPA. Po dni voleb „lidé plakali“, dodal O’Grady, který pracuje v Chicagu Regionu EPA 5. „Doporučuje se jim, aby si vzali zdravotní volno a zůstali doma.“

Být jimi, tak bych se už neobtěžoval, abych se vracel.

Opravdu si nemyslím, že je vůbec možné přehánět, jak strašlivé utrpení na zelenáče díky Donaldu J. Trumpovi doléhá.

To bude samozřejmě většinou médií mainstreamu překrucováno jako něco opravdu hrozného. A bude se to odrážet i u globálního establishmentu, který je bezpochyby koupený pro tu povídačku o klimatické změně a často z ní finančně profituje. Nikdy nezapomínejte, že průmysl globálního oteplování má roční tržby zhruba ty samé jako průmysl on-line prodejů – tj. asi 1,5 bilionu $. Strašlivě moc lidí závisí svým živobytím na „globálním oteplování“. A ti se nebudou jen tak dívat, jak se jim ztrácí jejich hlavní zdroj obživy: očekávám, že klimatická propagandistická válka začne být v následujících čtyřech letech ještě zběsilejší, kdy Trump bude démonizován jako buranský, anti-vědecký, ignorantský zabedněnec, ďábelsky odhodlaný k bezohlednému ekonomickému růstu na úkor planety a budoucích generací a s tím, jak má málo přívrženců v médiích, tak ho budou zesměšňovat, kárat a marginalizovat jako zběsilého, zpátečnického úchyla.

Ale to je v pořádku. Ti z nás, co jsou na skeptické straně klimatické argumentace, mají ve svůj prospěch dvě významné věci.