Americké zvláštní služby zachvátil strach a zmatek po volebním vítězství Donalda Trumpa, protože ho nyní budou muset seznámit s nejvyššími tajemstvími státu, píše The Washington Post. Američtí zpravodajští důstojníci prožívají „strach z neznámého" před zahájením povinného zasvěcení Donalda Trumpa, který vyhrál prezidentské volby, do velkých tajemství státu, uvedl deník The Washington Post s odvoláním na vysoce postavené zástupce tajných služeb. …


„Jdu dnes do práce se zatajeným dechem, téměř se strachem," řekl jeden z úředníků. „Nevíme, co se stane v příštích čtyřech letech, a to ani v příštích několika měsících," prohlásil.

V blízké budoucnosti by měli mít vedoucí zpravodajských služeb briefingy pro Trumpa, v nichž mu oznámí nejcitlivější informace dostupné pouze nejvyšším vůdcům země, včetně informací o teroristických skupinách, zachycených zprávách světových lídrů, výsledků získaných ze satelitů a další informace.

Podle deníku dal Trump již najevo své pohrdání vůči práci zpravodajských služeb a setkání budou pravděpodobně velmi napjatá.

První briefing se podle vydání bude konat ve čtvrtek 10. listopadu. Noviny naznačují, že Trump dostane stejné informace, které každý den leží na stole současného prezidenta Baracka Obamy.

Zdroj: pz.cz