K bojové skupině, doprovázející letadlovou loď Admirál Kuzněcov se na cestě do Sýrie připojily tři ruské ponorky vyzbrojené nejnovějšímimi řízenými střelami Kalibr, píše Sunday Times. Noviny poznamenávají, že tyto zprávy posílily obavy, že se Vladimir Putin chystá dát rozkaz k provedení „konečného zničujícího útoku na Aleppo".


Tři ruské ponorky, vybavené nejnovějšími raketami s plochou dráhou letu, se připojily k námořní bojové skupině, pohybující se ve směru Sýrie, píše The Sunday Times.

Britské námořnictvo, uvedl deník, sledovalo dvě jaderné ponorky typu 971 „Štika-B" a jednu dieselelektrickou ponorku typu  877 „Paltus", které minulý týden vstoupily do severního Atlantiku. Připojily se k ozbrojené skupině doprovázející letadlovou loď Admirál Kuzněcov, který rovněž minulý týden vyplul ze  Severního moře.

V současné době se letadlová loď a její doprovodná bojová skupina nacházejí u pobřeží severní Afriky „v pohotovostním režimu", uvedl web s odvoláním na zdroje v námořnictvu.

Představitelé NATO se obávají, že ruské ponorky jsou vybavené raketami Kalibr, a že mohou být použity k útoku proti cílům v Sýrii.