Vysoce postavení úředníci Ministerstva spravedlnosti USA zabránili pracovníkům Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) v provedení detailního vyšetřování činnosti fondu rodiny kandidátky na prezidenta USA za demokraty Hillary Clintonové. Jak podotýká The Washington Post, pracovníci FBI hodlali prověřit Clinton Foundation v souvislosti s podezřeními, že rodina Clintonových ochraňuje sponzory fondu.


Prověrka byla zastavena kvůli pozici amerického ministerstva spravedlnosti, které prohlásilo, že chybí důkazy pro pokračování ve vyšetřování.

V létě 2016 bylo oznámeno, že Hillary Clintonová brala pod svou záštitu sponzory Clinton Foundation. Podotýkalo se, že mnozí zahraničí úředníci a soukromé osoby převáděli na konta fondu miliony USD, aby získaly přízeň političky a v naději na její pomoc v budoucnu.

28. října bylo oznámeno, že FBI obnovuje vyšetřování kauzy elektronické pošty Hillary Clintonové. Podle některých údajů už dostalo FBI od ministerstva spravedlnosti USA povolení k rozboru další elektronické korespondence, která byla nalezena v počítači manžele její nejbližší pomocnice Humy Abedinové Anthony Weinera.

Zdroj:  sputniknews.com