V úterý berlínská policie zastřelila otce mladé dívky v domově utečenců, jelikož se pokusil zaútočit na muže, který údajně sexuálně zneužil jeho dceru. 27letý muž v berlínském uprchlickém domově byl obviněn ze sexuálního zneužití osmileté dívky. Svědkové řekli, že muž dívku vylákal do parku poblíž ubytovny a pak ji tam sexuálně zneužil.


Policie na tato hlášení zareagovala a muže za sexuální zneužití zatkla. Ale poté, co policisté podezřelého spoutali a odváděli ho do hlídkového vozu, tak 29letý muž – považovaný za otce této dívky – na podezřelého vyběhl s nožem.

Svědkové vypověděli, že ten 29letý řval: „Tohle nepřežiješ.“

Policie řekla, že otce zastřelila, aby mu zabránila v útoku. Tento 29letý muž o pár hodin později v nemocnici svým střelným zraněním podlehl.

Zatím není jasné, kolikrát na toho muže policisté vystřelili, a to se vyjasní až během vyšetřování použití střelných zbraní, což je v Německu standardní postup, když policista proti někomu použije zbraň.

Po celém Německu bylo loni policií celkem zabito deset lidí, tvrdí nedávná mediální zpráva. To je nárůst proti roku 2014, kdy bylo zabito sedm lidí.

Připomínáme, že Die Linke (Levicová strana) v Německém parlamentu v létě odhalila, že v uprchlických domovech došlo v Německu za první čtvrtletí letošního roku k 128 sexuálním zneužitím dětí, jak uvedl Tgesspiegel. Děti byly údajně zneužívány zaměstnanci pracujícími v uprchlických zařízeních včetně bezpečnostních strážců stejně jako lidmi, co v nich žijí.

Politici a neziskovky, jako Zachraňme děti, už vyzývali k lepší ochraně dětí uprchlíků včetně najmutí více personálu cvičeného k ochraně dětí, zajištění větší segregace podle pohlaví ve sprchách a k organizování péče o děti v lépe chráněných prostorech.

Zdroj: thelocal.de