Vojenské cvičení na Krymu, největší tento rok, začal působivou demonstraci síly, bylo uvedeno ve zprávách CNN. Cvičení má velký politický význam. Rusko chce ukázat jak je Krym chráněn před invazí. V kontextu zvýšeného napětí mezi NATO a Ruskem, Vladimir Putin začal demonstraci síly. Více než 12 tisíc vojáků se účastní válečného cvičení na Krymu, který byl obsazený ruskými vojsky.


Podle mezinárodního dopisovatele CNN se jedná o letošní největší vojenské cvičení. Do cvičení bylo zapojeno více než 12.500 vojáků. Jejich současné nasazení na Krymu, to je opravdu silná ukázka síly. Cvičení se zúčastnilo i letectvo. Na obloze byly vidět letecké souboje a na Krym byl podniknut  obojživelný útok. Bylo zde také hodně pozemních bitev. Ruská strana prohlásila, že chce aby se cvičení zúčastnily najednou všechny druhy ozbrojených sil.

Samozřejmě, že cvičen má také velký politický význam. Jednoduše tím, že v důsledku volby místa cvičení Rusko ukazuje svou sílu na obranu Krymu. Připojení Krymu k Rusku neuznává OSN a USA a EU zavedly proti Rusku sankce.