Hacker, známý pod pseudonymem Guccifer 2,0, označil za „nesmysl" tvrzení, že pracuje pro ruské tajné služby. Uvedla to elektronická verze listu The Wall Street Journal, který cituje počítačový rozhovor s Gucciferem 2.0. Hacker uvedl, že je muž, pracuje sám a jeho „cílem je dostat se k pravdě". Podle Guccifera 2.0 jsou tvrzení, že pracuje pro ruské zvláštní služby, protože používá podobné technologie, nesmyslná. „Kdybych řídit BMW, znamená to, že jsem Němec?" poznamenal.


Hacker připustil, že se velice rozzlobil, když byla jeho diverze připsána machinacím zpravodajských služeb cizího státu. „Přiřkli moji činnost Rusům a to mě rozzlobilo, ale pak jsem si uvědomil, že když se dál potápí do této verze, je to pro mě bezpečnější," vysvětlil. „Je to jako hra na kočku a myš, ale s vyššími sázkami," řekl Guccifer 2.0.

The Wall Street Journal uvedl, že ještě nemůže plně ověřit totožnost osoby, která byla vyslechnuta. Nicméně k odpovědím na otázky publikace byl použit účet, z něhož několik týdnů unikaly důvěrné informace o americké Demokratické straně. Uživatel účtu potvrdil svůj záměr, že na internetu zveřejní další porci kompromitujících dokumentů. „Něco připravuji, ale podrobnosti nebudu sdělovat."

V srpnu Guccifer 2,0 zveřejnil na internetu další část dokumentů odcizených během vloupání do počítačů amerického Výboru Demokratické strany ohledně voleb do Kongresu (KDPVK).  Deník Politico citoval hackerova slova: „Tento materiál KDPVK se týká Floridy: zprávy, poznámky, briefingy, dokumentace a tak dále. Můžete vidět na vlastní oči, pro koho chcete hlasovat. A je velmi pravděpodobné, že se primárky do Kongresu také obrátí ve frašku."

Nedávno bylo zjištěno, že neznámí hackeři se vloupali do systémů elektronické korespondence Národního výboru Demokratické strany a předali je organizaci Wikileaks, která je zveřejnila. Ze spisu bylo jasné, že výbor místo dodržování přísné neutrality aktivně hledal způsoby, jak podpořit v primárkách Clintonovou na úkor jejího soupeře, senátora za stát Vermont, Bernie Sanderse. Kvůli skandálu rezignovala na post předsedy výboru Debbie Wasserman-Schultzová. Podle deníku The New York Times se americké zpravodajské služby domnívají, že kybernetický útok provedli hackeři spojení s Ruskem. To tvrdí štáb Clintonové a nakonec i sama demokratická kandidátka. Rusko to označilo za absurdní obvinění.

Zdroj: wsj.compz.cz