Podle slov místní domobrany použili syrští ozbrojenci chemické zbraně v jedné ze čtvrtí Starého městě Aleppa. Na internetu se objevilo video, na kterém je vidět, jak lékaři poskytují pomoc civilním obyvatelům, postiženým v důsledku chemického útoku ozbrojenců. Teroristé odpálili nálože naplněné toxickými látkami v jedné čtvrti staré části města Aleppa v Sýrii, zahynulo pět civilistů, sdělili RIA Novosti v městské domobraně.


„Teroristé použili zbraně obsahující látky znemožňující dýchání a poškozující nervový systém. Udusilo se pět lidí", řekl zdroj agentury.

Podle údajů domobrany vybuchly nálože ve čtvrtích Bab al-Faradž a Bustan Kel-Ab. Teroristé používali i dřív náboje s plynem s dusícími účinky při ostřelování kurdských čtvrtí v Aleppu v dubnu a květnu.

Bojovníci Islámského státu (IS, v Rusku zakázaný) mnohokrát používali v Iráku a Sýrii chemické zbraně na bázi chlóru, když útočili na pozice kurdské domobrany a irácké armády. Podle některých údajů zorganizovali ozbrojenci jejich výrobu v laboratořích univerzity jimi obsazeného iráckého města Mosulu.