11. července večer zahájily spojené síly al-Nusra a Ahrar al-Sham nové útoky v jižním Hama ve snaze přerušit v Tall Adara vládou kontrolovanou silnici Hama-Salamiyah. Síly militantů však nebyly schopny obranu provládních sil prolomit. Militanti mezitím podnikali série pokusů od odříznutí Citadely Aleppa od zbytku vládou kontrolovaných oblastí ve městě. Syrská armáda je všechny odrazila. V oblasti silnice Castello postupuje Syrská armáda do průmyslové zóny Layramoun zatímco kurdské YPG se opět pokouší zabrat mládežnické internáty a Jandoul, zatím však bez nějakého výsledku.


Podle zdrojů z terénu v Aleppu a kolem něj zajišťuje strategické plánování al Nusra, zatímco lidskou sílu poskytují Jaish al Fateh a Fatah Halab. To odpovídá i předchozím zprávám o tureckých vojenských poradcích v generálním štábu Al Nusra.

Uprostřed bojů ve městě Aleppo zahájila Syrská armáda zároveň nový postup do bašty militantů Darayya jihozápadně od Damašku. Provládní síly už zabraly všechny statky obklopující Darayya a nejméně 15 budov na jihozápadní straně Daraya.

V Manbij Syrské demokratické síly (SDF) za podpory letectva a speciálních sil USA vedené koalice téměř odřízly západní část města od zbytku ISIS kontrolovaných oblastí obklopujících nemocnici al Basel. SDF rovněž zabraly školu v okrsku Sheik Ali a postoupily na pekárnu u centra města a skoro si zajistily čtvrť Hazawami. Boje tam pokračují.