Proč George Soros prodává akcie, nakupuje zlato a provádí „série velkých, medvědích investic“? Když je situace relativně stabilní, jako je zrovna teď, tak to bude George Sorose stát ohromnou spoustu peněz. Ale pokud nadchází větší finanční krize, tak z toho shrábne obscénní výnosy. Ví George Soros něco, co zbytek nás neví? Nebo by bylo možné, že by trávil příliš času čtením webových stránek, jako The Economic Collapse Blog? Čím jsme my k tomu přispěli?


Nedávné obchodní kroky provedené Sorosem jsou tak ohromné a tak medvědí, že přilákaly dokonce pozornost the Wall Street Journal…

Tento miliardářský zakladatel spekulativního fondu a filantrop znepokojený výhledem globální ekonomiky a pln starostí, že velké posuvy by už mohly být za dveřmi, podle lidí, co k tomu mají blízko, v poslední době nařídil série obrovských medvědích investic.

Sorosův Fund Management LLC, který pro pana Sorose a jeho rodinu spravuje 30 miliard $, v očekávání slabosti různých trhů rozprodal akcie a nakoupil zlato a podíly na zlatých dolech. Investoři v časech turbulencí často právě ve zlatě vidí únikové útočiště.

Hm – to z ní dost podezřele, když jsou spolu takoví jako George Soros a Michael Snyder, co se týče globální ekonomiky, na úplně té samé lodi.

Víte, že v této hře je to příliš pozdě s něčím začít teprve, až když se to začne dít…

Jednou z věcí, která George Sorose zvláště znepokojuje, a o které jsem já zatím moc nemluvil, je nadcházející hlasování o Brexitu. Kdyby Velká Británie EU opustila (a doufám, že opustí), tak by krátkodobé důsledky pro evropskou ekonomiku mohly být potenciálně absolutně katastrofální…

Pan Soros rovněž argumentuje, že tu pořád zůstává dost velká šance, že Evropská unie pod tíhou migrační krize zkolabuje, když ještě přetrvávají problémy s Řeckem a s potenciálním britským odchodem z EU.

„Jestli Británie odejde, mohlo by to rozpoutat všeobecný exodus, a dezintegrace Evropské unie se pak stane prakticky nevyhnutelností,“ řekl.

K hlasování o Brexitu dojde ode dneška za dva týdny 23. června a ještě uvidíme, jak to dopadne.

Ale Sorose neznepokojuje jen potenciální Brexit. Ekonomické zvolnění v Číně ho také velice trápí, a tak své firmě nařídil, aby prováděla extrémně medvědí obchodování.

Podle Wall Street Journal naposledy, když dělal Soros takovýto druh medvědích obchodů, tedy v roce 2007, tak to pro jeho společnost vedlo k zbohatnutí o více než miliardu dolarů.

Samozřejmě, že Soros se svými medvědími výhledy na budoucnost není sám. Ve skutečnosti zrovna Goldman Sachs varoval, že „existuje značné riziko propadu trhu“…

Goldman Sachs začíná být nervózní z akcií.

Stratég kapitálových podílů Christian Moeller-Glissmann ve sdělení klientům vyložil, že tato firma se obává možnosti značných rizik propadu trhu.

Takže George Soros a Goldman Sachs se nakonec dívají na ta samá ekonomická data, o která se s vámi, čtenáři, každodenně dělím.

Jak už měsíce dokumentuji, téměř každý jeden ekonomický ukazatel, na který si můžete vzpomenout, říká, že směřujeme do recese.