Když byla agresivní válka USA a NATO proti Sýrii zahájena, tak mohl Dr. Nabil Antaki opustit Aleppo a zajistit si tak své vlastní bezpečí. Místo toho se rozhodl zůstat a sloužit lidem obleženým ve městě prací pro různé místní charity. Především pak chtěl přinést svědectví o zkáze způsobené Západní podporou pro zahraniční ozbrojené skupiny, které v posledních 5 letech systematicky ničí Sýrii a terorizují její lid. 30. dubna Sivia Cattori zaznamenala tuto zprávu od Dr. Antakiho o zesilující se propagandě obklopující události v Aleppu z poslední doby.


Oběť minometné palby teroristů Al Nusra v Západním Aleppu (Photo: Samer Hussein)

„Co se týče nedávných událostí v Aleppu, prohlašuji velice jasně, že média mainstreamu lžou a jsou přezíravá. Od počátku války v Aleppu, která začala před 4 lety, neustále opomíjela referovat o všech faktech. My všichni tady v Aleppu jsme znechucení nedostatkem jejich nestrannosti a objektivity. Jediné, o čem vůbec mluví, jsou ztráty na životech na východě Aleppa, které je zcela pod kontrolou Al Nusra, tj. teroristické skupiny náležející k Al Kaiídě. To jsou ti jejich „umírnění rebelové“, což je označení, které jim má umožnit určitou nezaslouženou míru úcty.

Útoky teroristů Al Nusra na západ Aleppa 28.4.2016

Ta samá média zůstávají potichu o každodenních ztrátách a útrapách zažívaných v Západních oblastech Aleppa žijících pod deštěm minometné palby od těchto teroristických frakcí. Média se nikdy nezmiňují o blokádě teroristů způsobující našim lidem odřezávání elektřiny a nedostatek vody, kterými nás sužují jejich „umírnění rebelové“. Read more on Aleppo’s terrorist blockade, water shortages and starvation here: Syria, from the Sublime to the Shameful. Tato média se nikdy nezmiňují o neustálém bombardování a masakrech, které jsme zažívali v západním Aleppu, kde se cílem stal každý sektor. Každodenně tu vidíme tucty zavražděných lidí.