Plánování nového světového řádu nezřídka připisují neveřejným organizacím, kterých se účastní vlivní představitelé světové elity. Přinášíme přehled pěti nejznámějších tajných společností. David Rockefeller potvrzuje konspirační teorie o Novém světovém řádu …


Bilderbergský klub

Během každoročních zasedání Bilderbergského klubu, kterých se účastní mocní tohoto světa, se nedělají zápisy a přítomnost novinářů je zakázána. Dostat se na konferenci se dá pouze na osobní pozvání a zveřejnění obsahu diskusí je zakázáno.

Řádné 64. zasedání klubu se koná v drážďanském hotelu Taschenbergpalais 9-12. června.

Je známo, že má být přítomna ředitelka MMF Christine Lagardeová, bývalý ministr zahraničí USA Henry Kissinger, bývalý ředitel CIA David Petraeus, bývalý hlavní velitel spojených ozbrojených sil NATO v Evropě Philip Breedlove a bývalý šéf britské rozvědky John Sawers.

 

Bohémský klub

Každý červenec počínaje rokem 1899 se do elitní rekreační destinace Bohémský háj sjíždějí výhradně muži, členové neveřejného Bohémského klubu. Jsou mezi nimi bývalí prezidentové, přední byznysmeni, umělci, vydavatelé masmédií.

Heslo klubu zní: Pavouci pletoucí pavučinu sem nepřicházejí.

Na území Bohémského háje mají různé „tábory" v závislosti na tom, představitelé kterých sfér činnosti tu bydlí. Mají tu rovněž amfiteátr pro dva tisíce lidí, na jehož scéně se pořádají divadelní představení.

Symbolem Bohémského háje je sova. Její devítimetrová cementová socha stojí uprostřed háje na břehu jezera, kde se konají různé rituály. Mají tam také sochu katolického svatého Jana Nepomuckého, který je považován za ochránce klubu. Podle legendy byl popraven proto, že nechtěl vyjevit králi zpovědní tajemství královny.