Prezident Barack Obama se během sezení na radnici v Británii popsal, že on sám během svého prezidentství zachránil světovou ekonomiku. „Zachránit světovou ekonomiku před Velkou depresí – to se pěkně povedlo,“ vychloubal se Obama, když se ho v Londýně ptal student, co by chtěl, aby po něm zůstalo jako odkaz. Vzpomínal, že když Londýn navštívil v roce 2009, tak byla světová ekonomika ve „volném pádu“ kvůli nezodpovědnému chování finančních institucí po celém světě.


„Pro nás šlo o to, abychom zmobilizovali světovou komunitu, aby přijala rychle akce ke stabilizaci finančních trhů, a pak schválení reformy Wall Streetu ve Spojených státech, abychom zařídili daleko nižší pravděpodobnost opakování krize, jako byla tahle, a na to jsem hrdý,“ řekl.

Obama se rovněž naparoval svou jadernou dohodou s Íránem jako s „něčím, na co jsem velice hrdý,“ když tvrdil, že úspěšně zastavil jejich program jaderného zbrojení, aniž by šel do války.

Také brblal, že všichni už zapomněli na jeho úsilí při zastavení krize s Ebolou, které zachránilo „statisíce životů.“

„Myslím, že jsem byl během toho procesu k sobě upřímný,“ řekl Obama, když tvrdil, že to, co říkal během kandidatury do úřadu „bylo v souladu“ s tím, co dělal, když byl prezidentem.

„Počkám si na konečné vyhodnocení,“ uzavřel to. „Změny chtějí čas. Často to, co začnete, pak sklidí vaši následovníci nebo příští generace.“

Dodal, že jeho boj za změny byl něco jako štafetový běh a že je připraven předat štafetu svému následníkovi.

„Tak doufejme, že ti následníci poběží správným směrem,“ žertoval.

Zdroj:  breitbart.com