11. dubna převzala Syrská arabská armáda (SAA) s domobranou Národních obranných sil (NDF) kontrolu nad skladovací prostory mezi Tal Kurdi a Tal-Sawan, čímž militanty odřízla od zásobovací trasy mezi městy Tal Kurdi a Tal Saawwan ve Východní Ghoutě. Jednotky Jaysh Al-Islam a Al-Nusra tudíž ve Východní Ghoutě přišly o poslední zásobovací trasu. Očekává se, že příštím cílem pro-vládních sil bude Tal Kurdi.  Militanti ISIS se po pěti dnech zuřivých bojů s teroristickou skupinou Al-Nusra zmocnili palestinského uprchlického tábora Yarmouk v jihozápadní části města Damašek. To znamená, že ta vratká aliance mezi ISIS a al Nusra uzavřená po ruské intervenci do Sýrie už skončila.


Podle ruského zpravodajství bylo asi 8 000 militantů al-Nusra vysláno jihozápadně od Aleppa a až 1 500 militantů byl vysláno severně od města. Tato skupina se bude pokoušet odříznout silnici spojující Aleppo s Damaškem.

SAA se svými spojenci mezitím zahájila vojenskou operaci ke zpětnému zabrání města Al-Eis v jižním Aleppu. Město je pod kontrolou jednotek Al Nusra a FSA. Probíhají tam těžké boje.