Šéf FBI viděl, že to dělají i chytřejší, než je on sám. Během poslední návštěvy Kenyon College ředitel FBI James Comey během své přednášky o soukromí řekl, že je dost úzkostlivý, co se týče sledování, a proto si přelepuje web kameru na svém notebooku neprůhlednou páskou. Zprávu o tom přinesl portál dailycaller.com. Comeyo přiznání k této bizarní praktice, kterou mnozí považují za vhodnou akorát tak u paranoidních lidí, vzbudilo pozornost studentů a začala živá diskuse.


Viděl jsem něco ve zprávách, tak jsem to okopíroval – vzal jsem si kousek lepicí pásky. Mám osobní notebook, přilepil jsem ji na web kameru, řekl Comey. Neboť jsem viděl chytřejší a moudřejší, kteří to tak měli.

Předmětem přednášky Comeyho bylo soukromí a šifrování obecně. Zaměřil se v ní na to, jak posedlost soukromím poškozuje snahy o posilování zákona, ale také se zmínil to, že chápe, proč lidé utíkají k různým praktikám, které posilují jejich osobní ochranu. Dělá to i on sám.

Mnozí uživatelé sociálních sítí spustili vlnu výsměchu, nakolik se samotné FBI v současnosti snaží získat od různých společností přístup k dešifrování softwarů, údajně z důvodu ochrany a prevence útoků podezřelých osob.

Zdroj: hlavnespravy.sk