Sledování evropského kolapsu během posledních 6 let bylo převážně přehlídkou marnosti, během níž nevolení byrokraté vrhají vše do řešení neřešitelného problému, aby si prostě udrželi při životě ten „sen“ o chvilku déle, což je poseto okamžiky čiré, směšné absurdity. A takový je i tento okamžik. Po včerejším šokujícím výsledku holandského referenda, ve kterém velká většina místních voličů odmítla smlouvu mezi Ukrajinou a Evropskou unií o užších politických a ekonomických vztazích, na kterou mnozí pohlíželi jako na ukazatel „Euroskepticismu“, před chvílí president Evropské komise Jean-Claude Juncker vysvětlil, jaké mu to vyvolalo pocity. Podle Reuters „je z výsledku smutný.“


„Prezident je smutný,“ řekl na pravidelném tiskovém briefingu mluvčí Evropské komise Margaritis Schinas.

To je ten samý prezident, který byl opakovaně během mnoha let řecké krize nachytán, jak lže, a deklaroval to ve svém pořekadle: „Když to začne být vážné, musíš lhát.“

A jen aby potvrdil, že evropská pravidla se vytváří, aby byla porušována, řekl, že to referendum nijak neovlivní širší dohodu EU o užších vztazích s Ukrajinou a že je to na holandské vládě, aby se rozebrala ve výsledku středečního hlasování.

„Komise zůstává silně oddaná rozvoji svých vztahů s Ukrajinou,“ řekl.

Když se ho ptali, zda má Komise stále tento měsíc v úmyslu navrhnout liberalizaci vízových požadavků pro Ukrajince, uvedl, že to přeci Juncker navrhl už před tím.

Mezitím by nás zajímalo, jak až bude Juncker „smutný“, až v Holandsku vlna Euroskepticismu Euroskeptiky vynese do vlády, čímž se přidají ke všem ostatním státům zachváceným nedávnou uprchlickou krizí a nakonec to kulminuje vítězstvím nacionalistických prezidentů v nadcházejících evropských prezidentských volbách.

Zdroj: zerohedge.com