Militanti ISIS zahájili postup na vojenské letiště Deir Ezzor kontrolované vládními silami. 3. března po úspěšných bojích se Syrskou arabskou armádou (SAA) dosáhly síly ISIS k jižní bráně letiště. Militanti ISIS však obranu SAA prolomit nebyli schopni. Střety dále probíhají. 555. brigáda 4. Mechanizované divize SAA postupuje do severovýchodní Hama. Cílem loajalistických sil tu zůstává křižovatka Zakiyah ležící západně od hranice mezi provinciemi Al-Raqqa a Hama. 3. března se SAA zmocnila Kóty 4 a Kóty 5 Khirbat Al-Bayda a několika menších návrší na cestě k ní. Střety byly pozorovány rovněž ve vesnici Zakiyah ležící u silnice Salamiyah-Raqqa.


SAA mezitím pokračovala s postupem k městu Palmyra, když si zabezpečila vrchol hory Jabal Jazal a ropných polí kolem ní. SAA se jižně od Palmyry přesunula do Wadi Al-Dhakara, když po surové bitvě s ISIS část tohoto údolí zabrala.

Připomínáme, že na frontu u Palmyry byla vyslána provládní skupina Liwaa Suqour Al-Sahra, aby posílila síly SAA usilující o osvobození tohoto velkoměsta.

ISIS a al Nusra se 3. března znovu pokusily přetnout silnici Aleppo-Khanaser-Ithria. Tento útok však SAA se svými spojenci odrazila.

Jelikož je teď silnice Khanasser-Aleppo zbavená ohrožení, tak se provládní síly, které se v této oblasti soustředily, připravují na rozsáhlou vojenskou operaci v jihovýchodním Aleppu. Ústřední velitelství Syrské armády se podle zpráv rozhodlo vyslat značné síly do města Ithriya. Ithriya leží na severovýchodním venkově provincie Hama. Toto město na severu hraničí s provincií Aleppo a leží 15 km západně od osy na Raqqa.