Syrská arabská armáda (SAA) zahájila vojenskou operaci k osvobození strategické vesnice Kabani kontrolované Al-Nusra a jejími spojenci. 103. Brigáda SAA tudíž zaútočila na jižní křídlo Kabani a syrská Námořní pěchota pokračovala v postupu podél dálnice Aleppo-Latakia (M-4). Jakmile bude dobyto Kabani, bude SAA moci postupovat na jižní venkov Jisr Al-Shughour. Toto město je střednědobým cílem probíhajícího postupu. SAA zaútočila na pozice ISIS ve vesnici Fah a tuto teroristickou skupinu donutila stáhnout své síly z této vesnice v provincii Aleppo a z blízkých farem.


Pozorovány byly těžké boje mezi kurdskými milicemi a ISIS v oblasti mezi hraničním městem Tal Abyadh a al-Knatari a blízkou dálnicí z Raqqy do Turecka.

Syrská vojska mezitím vyslaná do jihovýchodních a severovýchodních oblastí provincií Aleppo a Hama se připravují na zahájení spojené protiteroristické operace k osvobození území v provincii Raqqa.

2. března byla podepsána dohoda o zastavení palby se čtyřmi veliteli jednotek umírněných rebelů, které kontrolují Kafar, Shams a Gabagib v provincii Daraa. Celkový počet podepsaných dohod tak dosáhl 40 a probíhají rozhovory s 11 dalšími.,

Ruské středisko pro usmíření sporných stran rovněž vyslalo 6 tun humanitární pomoci do sídlišť Kineiba, Vali-Sheikhan a Nansjaus.