Někdy existují situace, kdy se nemůžete „uvolnit“, ale zároveň se alkoholu nemůžete vzdát. Můžete tedy použít osvědčené metody, které pomáhají vyhnout se intoxikaci. Legenda říká, že všechny jsou údajně vynalezeny speciálními službami.


Rozvědčíci mají své vlastní způsoby jak přežít opici. Například v Londýně připravují koktejl „oister" ze slunečnicového oleje, dvou lžic rajčatové šťávy, čajové lžičky koňaku a žloutku. Před konzumací je potřeba koktejl posolit, popepřit a protřepat. Alternativou můžou být ovesné vločky polité kyselým mlékem. 

V Německu, aby přežili kocovinu, jedí marinovanou rybu, hustě posypanou cibulí a zapíjí to jogurtem.
Ve Finsku se chodí do sauny, která by neměla být příliš horká. Stačí 80 stupňů. Říká se, že při této teplotě jsou toxiny aktivnější a vychází přes kůži. Stačí 2 až 3 krát zajít do sauny na 5 — 7 minut, abyste úplně dostali alkohol z těla.

V Číně rozvědčíci pijí vodku nebo whisky se zeleným čajem, jelikož je bohatý na antioxidanty a proto po nich nemají kocovinu.

V Mexiku ruští zpravodajští důstojníci používají jako lék na kocovinu hustou ostrou polévku připravenou z telecího masa, pažitky, zelených chilli papriček, kukuřičné mouky a různého koření. Obsahuje mnoho vitamínů a glycinu.

Alkohol je řazen mezi drogy, které tlumí. Tedy drogy, které zpomalují životní funkce – následkem je nezřetelná řeč, nejisté pohyby, narušené vnímání a neschopnost rychle reagovat.

Co se týče účinku alkoholu na lidskou mysl, nejlépe jej lze popsat tak, že snižuje schopnost racionálně myslet a pokřivuje úsudek.

Ačkoli je alkohol řazen mezi drogy, které tlumí, jeho účinek závisí na zkonzumovaném množství. Většina lidí pije proto, aby dosáhla stimulujícího účinku, například sklenicí piva či vína, která člověku pomůže se „uvolnit“. Pokud však člověk zkonzumuje více, než je jeho tělo schopné zpracovat, nastupují naopak potlačující účinky. Člověk „zhloupne“ a ztrácí schopnost koordinace a sebeovládání.

Předávkování alkoholem tyto účinky ještě prohlubuje (necitlivost vůči bolesti, otrava, jejíž následkem je snaha těla zbavit se jedu zvracením, a nakonec bezvědomí, v horších případech kóma či smrt následkem vážného předávkování). Tyto reakce závisí na tom, jak velké množství alkoholu člověk požil a jak rychle.

Existuje několik různých druhů alkoholu. Etylalkohol (etanol), který je obsažen v alkoholických nápojích, se vyrábí kvašením obilí nebo ovoce. Kvašení je chemický proces, při němž kvasinky zpracují některé složky potravy na alkohol.

Zdroj: snews.com