29. února převzala Syrská arabská armáda (SAA) kontrolu nad vesnicí Al-Fadiyaya u vojenského letiště Marj Al-Sultan v regionu Východní Ghouta oblasti Damašku. V této oblasti operovaly Al-Nusra a Jaysh Al-Islam. Zabezpečením Al-Fadiyaya severně od vojenského letiště Marj Al-Sultan si SAA zařídila obranu vrtulníkového letiště této základny. Ve Východní Ghoutě je nejvyšší koncentrace militantů Al-Nusra v celé oblasti Damašku. Akce SAA nelze tudíž vnímat jako porušení zastavení palby, když to se nevztahuje na Al Nusra, ISIS a s nimi spjaté teroristické skupiny.


Média mainstreamu a mozkové trusty už začaly s propagandistickou kampaní zaměřenou na očištění image tzv. „umírněné opozice“ u veřejnosti, i když Al Nusra a s ní spjaté skupiny jsou jedinou silou, kterou ti umírnění v poli mají. Další soustava prohlášení v rámci této kampaně je zaměřená na dokazování, že „režim“ a Rusové porušují zastavení palby.

V pondělí asi 250 militantů složilo zbraně a vydali se syrskými úřadům v provincii Dara’a. Těch 250 militantů, co se vzdali, je převážně z regionu al-Sanamein a patří k nim 130 z vesnice Kefr Shams.

SAA spolu s domobranou Národních obranných sil v provincii Homs zřídila plnou kontrolu nad 8 návršími s přehledem na vesnici Jazal kontrolovanou ISIS. To připravuje půdu k postupu na tuto vesnici a k zajištění na ropu bohaté oblasti pohoří Jazal.

[quote align="center" color="#999999"]