Tento sirup je velmi přínosným lidovým lékem proti zadržování vody, stejně jako nadměrnému břišnímu tuku. Navíc může tato mocná kombinace zlepšit zrak, sluch a paměť. Konzumace tohoto nápoje se doporučuje zejména spolu s kardio cviky a pravidelným cvičením. (Foto: HA)

Co je potřeba?

  • 125g křenu
  • 4 citróny
  • 2cm čerstvého zázvoru
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce skořice

Jak to dát dohromady?

  1. V mixéru rozmixujte křen a zázvor.
  2. Přidejte citrónovou šťávu a mixujte další 3 minuty.
  3. Nakonec přidejte med a skořici a mixujte, dokud se z této směsi nestane sirup.
  4. Směs nalijte do skleněné nádoby a dávejte se 1 lžičku denně před jídlem nebo tréninkem.
  5. Konzumujte tento týden 3 týdny, pak si dejte 3týdenní pauzu.

 

Proč je křen zdraví prospěšný?

Každá část křenu je nějakým způsobem bohatá na léčivé vlastnosti, které činí křen vysoce účinným při léčbě chřipky, respiračních poruchách, zánětu mandlí nebo i infekce močových cest. Proto byl po staletí využíván k léčbě mnoha zdravotních potíží.

Kromě toto čistí tělo od toxinů, stimuluje metabolismus, snižuje únavu a podporuje množení užitečných bakterií v trávicím traktu.

Zatímco má křen nízký obsah tuku a kalorií, je bohatou zeleninou na vlákninu, vitamíny, minerály a antioxidanty. Dokonce obsahuje některé důležité minerály, jako je mangan, železo, měď, sodík, draslík, hořčík a zinek. Mezi další benefity křenu patří protizánětlivé účinky a zklidňující nervové účinky.

Jeho vysoký obsah vitamínu C je velmi účinným prvkem při podpoře imunitního systému a odstraňování virových infekcí. Navíc odstraňuje volné radikály z těla a tím brání vzniku rakoviny, zánětu, infekce a mnoha dalších zdravotních potíží.

Proč je zázvor zdraví prospěšný?

Je bohatý na živiny a bioaktivní látky, zázvor je velmi prospěšný nejen pro fyzické, ale i duševní zdraví.

Gingerol – účinná látka v zázvoru – zastupuje většinu léčivých vlastností, včetně protizánětlivých a antioxidačních účinků.

Zázvor je opravdu silným nástrojem pro zmírnění nevolnosti a zvracení po chirurgickém zákroku nebo chemoterapii. Také je vhodným lékem při nevolnosti spojené s těhotenstvím (ranní nevolnosti).

Zdroj: healthyandnaturallife.com