Před necelým měsícem poté, co napsal článek prosazující vytvoření policejního státu ve stylu 1984 uvnitř USA, tak teď vedoucí korespondent Magazínu TIME Michael Grunwald říká, že se ‘nemůže dočkat’, až zajásá nad smrtí Juliana Assangeho z Wikilieaks. Ve skutečnosti se konkrétně nemůže dočkat, až na Assangeho podpoří útok dronem. Při tom je podstatné pamatovat na to, že se jedná o toho samého člověka, který napsal to, co by docela dobře mohlo patřit mezi nejtupějšími a nejvíce mozky promývající články moderní historie, s nadpisem ‚Šlápni na mě: Případ za svobodu z teroristických bomb, střeleb ve škole a vyhazování fabrik do povětří.‘


V tomto článku se Grunwald v podstatě připojuje ke všemu, co je špatného na mainstreamových stranách, ať už levicových či pravicových – ke všemu v jednom.

Přejděme ale na minutu k tomu, jak Grunwald říká, že potřebujeme, aby nás vláda chránila přede vším takovým, jako přírodní katastrofy nebo teroristické útoky.

Ač tento Tweet poté, co jej odeslal, zase smáznul, nejspíš protože si uvědomil, že reakce rozumných lidí by k němu byla kritická, tak různí uživatelé Twitteru to byli schopni zachytit a re-Tweetnout dále tuhle morbidní fantazii o Julianu Assangemu z Wikileaks o 140 znacích. V tom Tweetu se psalo, jak je ukázáno na snímku obrazovky níže:

„Nemohu se dočkat, až budu psát obhajobu útoku dronem, který sejme Juliana Assangeho.“

Protože nic nemůže uspokojit více než vyslání predátorského drona, aby zavraždil investigativního žurnalistu, či oddělat vynašeče, že jo Michale? Tento Tweet opravdu zní, jako kdyby šlo o parodii na Obamovu propagandistickou továrnu Bílého domu, fungující, jako kdyby vynašeči byli skutečnou hrozbou Americkému lidu. Protože tyto obavy určitě nejsou založeny na tom, že Obama to rozehrává tajnými rozkazy a začíná zástupné války s Ruskem přes vyzbrojování syrských rebelů v Sýrii.

Každopádně jsou to investigativní žurnalisté, na které je zapotřebí dát si pozor.

 

GRUNWALD ŘÍKÁ, ŽE JE ZAPOTŘEBÍ VÍCE VLÁDY, ABY NÁS CHRÁNILA PŘED PŘÍRODNÍMI KATASTROFAMI A TERORISTY

Grunwald je v podstatě něco jako ve skutečném životě se vyskytnuvší přesný příklad toho, po čem vláda touží, aby se podle takového modelu každý přetvořil: občan s vymytým mozkem (nebo to možná jen předstírá) a tak ustrašený, že se prostě nemůže dočkat, až se vzdá svých práv ve prospěch Obamy, aby nás ten udržel v bezpečí. Podle Grunwalda potřebujeme přebujelou vládu, aby nás chránila před vším. Ne jen před teroristy ze stínů, jako byl Bostonský teroristický incident, o kterém Grunwald argumentuje, že by mu šlo zabránit, kdybychom se vzdali ve prospěch vlády více práv, ale i před přírodními katastrofami.