Švédská policie ututlala v posledních čtyřech měsících tisíce zločinů spáchaných přivandrovalci, z nichž všechny byly označeny tajným „uprchlickým kódem 291“. Podle zprávy švédských novin Svenska Dagbladet bylo utajeno asi 5,000 incidentů, včetně 559 případů násilí, 194 přepadení, dvou teroristických hrozeb a čtyř znásilnění. …


Článek vysvětluje, že incidenty byly ututlány kvůli směrnici Národního operačního oddělení, že jakékoliv informace týkající se chování „uprchlíků“ musí být cenzurovány. Oficiální zdroje obvinily z násilí „traumatizované lidi“ držené v „přelidněných místech“, kdy velitel NOO Thomas Wallberg dodal, že je „smutné“, že informace nebyly dostupné veřejnosti.

Wallberg také „řekl novinám, že existuje ještě více incidentů, ke kterým nebyl švédským novinám poskytnut přístup“, uvádí Speisa.

Policie také nařídila, aby nebylo uveřejněno, kolik zdrojů použili k vypořádání se s přišedšími do Švédska, kdy jeden policista řekl Dagens Nyheter, že tajný kód je „naprosto absurdní“. Minulý měsíc Svenska Dagbladet také informoval o směrnici, že policie nemá poskytovat popisy uprchlických zločinců zapletených do všeho, od malých dopravních nehod po závažné zločiny, jako loupež, zneužití a vražda“, aby nevypadala „rasisticky“.

[quote align="center" color="#999999"]