Bitcoin, představující čísla ohledně jeho přijímání v křivce nárůstu, která by zahanbila zavádění zdravotního pojištění Obamacare, se stal už ekvivalentem Paypalu pomocí BitPay, takže minulý týden bylo oznámeno, že ten během roku 2013 zpracoval přes 100 milionů dolarů v BTC transakcích, zvýšil svoji základnu na více než 15 500 přijímajících obchodníků ve více než 200 zemích, co je ale nejdůležitější, došlo k vzepětí počtu obchodníků využívajících oceňovací plán plateb BTC od října o 50%, přičemž objem transakcí se ztrojnásobil. Jelikož nárůst přijímání této měny dosáhl explozivního navýšení v hodnotě této měny oceněné v USD, tak by tyto zprávy měly zmírnit jakékoliv přetrvávající pochybnosti o tom, zda je bitcoin věrohodným platebním systémem.


Z tiskového prohlášení BitPay :

[quote align="center" color="#999999"]

BitPay Inc, světový vůdce v byznys řešeních pro virtuální měny, oznamuje, že zpracoval přes 100 milionů dolarů v letošních transakcích a zvýšil svoji základnu obchodníků na více než 15 500 schválených obchodníků ve 200 zemích. Od oznámení nového všezahrnujícího All Inclusive Pricing Plan v říjnu spolu s integrací s Shopify v listopadu se počet nových obchodníků zvýšil o více než 50% a objem transakcí se ztrojnásobil.

„V letošním roce byla sezóna svátků 2013 zatím největší pro Adafruit. A těší nás, že nabízíme platby bitcoiny přes BitPay své komunitě a zákazníků. Bylo to rychlé a snadné, stovky objednávek a šťastní zákazníci dostávají vzdělávací elektroniku pomocí bitcoinů!“ sdělil Limor Fried, zakladatel a inženýr Adafruit.

Bitcoin má „jasný potenciál růstu a mohl by se stát hlavním prostředkem plateb pro online transakce,“ řekl CNBC analytik Bank of America. Jelikož počet uživatelů bitcoin nadále roste, tak obchodníci jako Adafruit, BTCTrip, Alliance Virtual Offices a Clearly Canadian vidí hodnotu v práci s BitPay v tom, že pomůže rozšiřovat jejich byznys.[/quote]

Což vysvětluje počínání Evropy, která je už přes rok tím nejpřednějším subjektem, co na bitcoin pokřikuje, jaká je to špinavost (jen si vzpomeňte na listopad 2012: „Evropská centrální banka vysvětluje, jaká je to pyramidová hra; přichází ale trapné ticho“), a to bylo v době, kdy cena BTC v USD byla pořád ještě dvojciferná, takže ECB teď zdvojnásobuje svůj boj proti této alternativě k nadekretovaným penězům, a to tentokrát tak, že tento nejvyšší bankovní regulátor Evropské unie se připravuje aktivně dohlížet na virtuální měny. Od Bloomberg:

[quote align="center" color="#999999"]

Z obchodování v bitcoinech byste mohli klidně vykrvácet, řekl vrcholný bankovní regulátor Evropské unie, jelikož zvažuje, zda regulovat virtuální měny. Krádeže z digitálních peněženek přesáhly v některých případech 1 milion dolarů a obchodníci nejsou chráněni před ztrátami, kdyby jejich digitální směna zkolabovala, uvedl dnes Evropský bankovní úřad ve zprávě, která spotřebitele varuje před hrozbami kyber-peněz.

Virtuální měny jako je bitcoin se dostaly do hledáčku zintenzivněného přezkoumávání regulátory a prokurátory celé planety. Čínská centrální banka zakázala minulý týden finančním institucím zpracovávat bitcoinové transakce a německá policie zatkla dva podezřelé při vyšetřování podvodu s ilegálním generováním bitcoinů v hodnotě 700 000 euro (963 000 dolarů) .

„Ta technologie je pořád ještě relativně nedospělá a postrádá infrastrukturu, regulace a chápání rizik tak, jak to považujeme za samozřejmé v konvenčních finančních systémech,“ uvedl v e-mailu Matt Rees asistující ředitel u Ernst & Young LLP. „Vůbec tudíž nepřekvapuje, že krádeže, podvody a další klamy jsou běžnou věcí.“

Jelikož bitcoiny existují jako software, tak nejsou virtuální měny kontrolovány jakoukoliv vládou či centrální bankou. Tyto digitální peníze se vynořily v roce 2008 navržené programátorem, či skupinou programátorů fungující pod jménem Satoshi Nakamoto, jejichž skutečná identita zůstává neznámá.

Virtuální měny získaly věrohodnost minulý měsíc poté, co v americké agentury prosazování zákona a zajištění bezpečnosti řekly při slyšení v Senátu, že by to mohl být legitimní prostředek směny. Ceny bitcoinů překročily 1000 dolarů, jelikož spekulanti předpokládali širší využití digitálních měn. [/quote]

Vidíte, je to, protože je tu možnost krádeží, kvůli čemu si regulátoři dělají starosti, nikoliv to, že by alternativní měny mohly podvrátit systém nadekretovaných peněz, přes které je svět pověšen na strunkách loutkářů, což je zvláště aktuální v Evropě, kde ta umělá společná měna není zrovna tím konstruktem, který by svět nejvíce obdivoval.

Tak co vlastně Evropa navrhuje? Jednoduše: dělat více toho, v čem opravdu exceluje – zdaňovat.

[quote align="center" color="#999999"]

Lidé, kteří mají v držbě virtuální měny, mohou být podrobeni dani z přidané hodnoty nebo z kapitálových zisků, řekla EBA.

Vláda nejbohatšího skandinávského národa Norska řekla, že bude s bitcoiny zacházet jako s kapitálovými aktivy a vybírat z nich daň z kapitálových zisků.

„Na bitcoiny se nevztahují obvyklé definice peněz nebo měny,“ řekl v interview Hans Christian, generální ředitel norského zdanění.

Aby byly virtuální měny v EU regulovány, musela by EBA dostat schválení od Evropské komise, tj. od výkonného orgánu tohoto bloku 28 národů.[/quote]

„Podporujeme varování spotřebitelů od EBA ohledně rizik spojených s virtuálními měnami,“ uvedl v e-mailu Michel Barnier, komisař finančních služeb EU.

Jinými slovy je jen otázkou času, než Evropa udělá všechno, co může, aby na bitcoiny uvalila větší prohibici, což v Evropě zaplavené toxickými dluhy, s bankovním sektorem, jehož neexistující věrohodnost vedla k rekordnímu tempu propadu „tvorby“ půjček a k „mechanismu řešení“ bankovní unie, který je teď ještě nepravděpodobnější, než kdy byl, a je jen otázkou času, kdy využije více plateb tributů z úspor ve formě, „která se vztahuje na obvyklou definici peněz.“

Podpořit provoz AC24 bitcoiny můžete ZDE .

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  zerohedge.com