Ruské Aerokosmické obranné síly provedly za posledních 7 dní v syrských provinciích Aleppo, Latakia, Hama, Deir ez-Zor, Daraa, Homs, Al-Hasakah a Raqqa 510 vzletů se zničením 1888 teroristických cílů. Syrská armáda oznámila, že při koordinované letecké a pozemní operaci v provincii Suwayda zničila ropný tanker ISIS a četná významná vojenská zařízení a techniku. Syrské síly vedou vojenské operace proti vojenským cílům v provincii Dara’a na hranici s Suwayda.


11. února zahájila ISIS ohromnou ofenzivu na vojenské letiště Deir Ezzor za pomoci sebevražedných bombových útočníků a těžké vojenské výzbroje. Toto následuje po sériích letošních teroristických pokusů prolomit opevnění této základny. SAA byla po těžkých střetech v této oblasti schopná ubránit své pozice. Pro-syrské zdroje rovněž hlásí těžká ztráty mezi militanty ISIS. To však ještě není potvrzeno fotografiemi a video-doklady.

SAA v odlišné akci západně od tohoto letiště odrazila další útok ISIS zaměřený na ústředí 137. Brigády u Jabal Al-Thardeh. Poslední vývoj ukázal, že ISIS si i přes ztráty v jiných oblastech Sýrie v provincii Deir Ezzor pořád udržuje schopnost vést ofenzivní operace.

11. února řekl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov, že Rusko podalo návrh na zastavení palby v Sýrii. Tento návrh podpořily i USA a jejich spojenci. Zastavení palby by tudíž měl začít příští týden a pokračovat bez omezení, dokud to nebude upřesněno. To se nebude vztahovat na organizace, které Rada bezpečnosti OSN označila za teroristy.

[quote align="center" color="#999999"]