20. ledna provedly ruské válečné letouny 16 misí ke zničení 57 teroristických cílů v Sýrii s tím, že nálety kvůli špatnému počasí probíhaly jen v provinciích Latakia a Deir ez-Zor. Ruské letectvo zničilo polní tábor ISIS v Deir ez-Zor včetně salvových raketometů, dělostřelectva a skladů paliv, které tam teroristé měli umístěny. Cíli byly rovněž pozice raketového dělostřelectva a palivová depa v blízkosti vesnice Bgelia.


Zničen byl rovněž polní výcvikový tábor ISIS včetně velitelského stanoviště těchto militantů a kasáren v blízkosti vesnice Mreya v provincii Deir ez-Zor.

Ruské tryskáče kromě toho zasahovaly teroristy u Jabal al-Akrad během jejich útěku z provincie Latakia před útoky Syrské arabské armády (SAA).

Rostou náznaky, že Turecko připravuje do Sýrie pozemní invazi. Turci jsou odhodláni zřídit tzv. „nárazníkové zóny“ táhnoucí se podél syrské strany turecko-syrské hranice.

Je jasné, že Erdogan tyto zóny potřebuje k ochraně zásobovacích tras pro Ankarou podporované teroristické skupiny a pašerácký business s ropou.

Rovněž by to zabránilo Kurdským lidovým obranným jednotkám (YPG), aby nerozšířily svůj dosah na západ.

[quote align="center" color="#999999"]