Koalice vedená USA uznala, že iráčtí vojáci zahynuli možná v důsledku nezáměrného leteckého útoku koalice v blízkosti Fallúdže. „Síly koalice jednaly ve Fallúdži na žádost a podle informace poskytnuté iráckými bezpečnostními silami, a zasadily několik leteckých úderů proti Islámskému státu (arabsky Daiš). Nehledě na koordinaci s iráckými bezpečnostními silami na zemi, podle předběžných zpráv je pravděpodobné, že jeden z leteckých útoků měl za následek smrti iráckých vojáků", praví se v prohlášení velení operace Neochvějná odhodlanost.


„Uskutečníme důkladné vyšetřování, abychom zjistili všechna fakta. Zaslali jsme Iráku formální pozvání k účasti v tomto vyšetřování", oznámila koalice.

V koalici podotkli, že pokud je známo, k jiným podobným případům nedošlo.

Předseda parlamentního výboru Iráku pro bezpečnost a obranu Hakim az-Zamlí dříve prohlásil, že VLS USA zasadily letecký úder po městě An-Naimija jihozápadně Fallúdže, v jehož důsledku zahynulo nejméně 30 vojáků 55. brigády irácké armády, a 20 jich bylo zraněno.

Zdroj: sputniknews.com  

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]