Dva vysocí velitelé Saúdů a Emirátů byli v Jemenu zabiti v bojích s houthijským Ansarullahem. Nejméně 150 Saúdy vedených vojáků a žoldnéřů zabil útok balistickou raketou na saúdskou vojenskou instalaci na západním venkově Bab-el-Mandeb. Jemenský zpravodajský web al-Masirah v arabštině ohlásil, že Jemenská armáda s podporou lidových výborů loajálních k hnutí Ansarrullah v neděli v noci udeřila na saúdské vojenské ústředí v Ta'izz pomocí balistické rakety Točka.


Z těch 150 tam zabitých vojáků bylo nejméně 42 žoldnéřů najatých k práci pro US bezpečnostní firmu Blackwater.

Státní tisková agentura Spojených arabských emirátů rovněž dodala, že mezi ten den zabitými lidmi byl i Sultan Mohammed Ali al-Kitbi, který byl ale zabit v jihozápadní provincii Jemenu Ta'izz.

Navíc Saúdy vlastněný kanál al-Arabiya al-Hadath ukázal fotografie zabitého vrcholného saúdského velitele Abdullaha al-Sahiana.

Bojovníci Houthiů rovněž přes svá vlastní média oznámili, že tito dva byli zabiti při raketovém útoku na pobřeží Rudého moře.

Při posledních saúdských náletech na Jemen bylo během neděle v celé této deptané zemi zabito téměř 20 civilistů.

K těmto srážkám dochází, když má od pondělní půlnoci v Jemenu začít platit sedmidenní příměří v předvečer OSN zprostředkovaných mírových rozhovorů mezi zástupcem Ansarullahu a uprchlým jemenským bývalým presidentem Abd Rabbuh Mansur Hadim ve Švýcarsku.

Po obou předchozích příměřích v květnu a v červnu následovala obvinění obou stran z porušování příměří.

Jemen je terčem každodenních saúdských náletů už od 26. března. Tato vojenská kampaň má rozvrátit hnutí Ansarullah a vrátit k moci zavilého spojence Rijádu Hadiho.

Od počátku náletů bylo zabito více než 7 500 lidí a 14 000 dalších zraněno. Tato saúdská válka si rovněž vyžádala těžkou daň na infrastrukturách a technickém vybavení této chudé země.

Jemen je na Arabském poloostrově nejchudší zemí a odhadem 80 procent jeho 26 milionového obyvatelstva potřebuje pomoc.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: southfront.org

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]