Čtvrté pokračování seriálu se vrací k Syrii a uvádí na pravou míru primitivní mediální lži omílané hlavními médii o syrském režimu, Assadovi a důvodech konfliktu. Definuje organizační strukturu Islámského státu i americkou představu nepostradatelného vůdcovství světa.  Také pravé cíle Spojených států a  jejich koalice „ochotných ke všemu“ v čele s Tureckem, směřující ke zničení další středovýchodní  země, opět podle úspěšného scénaře z Iráku a Libye. Zpochybňuje i naivní, ale pro  neinformovanou veřejnost  líbivé radikální postoje prezidenta Zemana v boji proti IS.


Předchozí díly:

 

Pravda o Sýrii v českých médiích

Naše veřejnost o Sýrii prakticky nic neví.. Opakuje se americký scénář z Lybie. Práci v Sýrii ztratily dva miliony lidí a podle OSN je v zemi 54% nezaměstnanost, poničených je milion domů, z čehož je 400 000 zcela srovnaných se zemí. „Lidé hledají útočiště v hostitelských rodinách, veřejných budovách jako jsou školy, mešity, nemocnice…. Na místech bez vody, proudu a základního hygienického vybavení se většinou zdržují ženy, děti a  staří lidé, kteří navíc často trpí psychickými traumaty," vysvětluje koordinátorka syrských programů Člověka v tísni Naďa Aliová. V zemi je 5000 zničených škol, podle WHO je 57 % syrských nemocnic zcela mimo provoz.

Neuvěřitelně zkreslené bláboly a často i účelově převyprávěné informace české mediální obce čerpají většinově z anglicky psaných „západních“ zdrojů. Podle analytika Štěpána Kotrby z těch,  kteří se snaží jednostranně ovlivňovat  veřejné mínění „nikdo není arabista, kulturolog  či  politolog věnující se akademicky korektním způsobem velmi složité situaci v zemi“. Lži o krvavém diktátorovi Assadovi poprvé  prolomil  až  redaktor  ČT Michal Kubal v profesionálně a oboustranně kultivovaně vedeném rozhovoru se  syrským prezidentem  Bašárem Assadem.   Pro mnohé to bylo doslova prozření, pro úplatnou  mediální   frontu  šok.  To následně umocnil  právě Kotrba svým popisem velmi pokrokového multináboženského zákonodárství Assadovy Sýrie, v akceptované míře chránící i postavení žen, které by mohlo být příkladem pro většinu islámských zemí. Do rozdmychání požáru Arabského jara to byla země, kde bylo po desetiletí provozováno na 25 různých náboženství, žijících v pospolitosti a v míru. Kdo si to neprostuduje, těžko pochopí o co USA a koalici „ochotných“ opravdu jde a co ničí viz. www.parlamentnilisty.cz

ot.72  Veřejnoprávní  média se snaží vnucovat názor, že „není pochyb“ o tom,  že uprchlíci ze Sýrie utíkají prý před zvěrstvy diktátora Assada. Ten je zde už přes 10 let. Proč utíkají až teď? Dozvěděli jste se z těchto médií, že podle  nedávného průzkum přes 81% Syřanů věří, že za vytvořením teroristické skupiny Islamistický stát jsou USA a jejich spojenci?

ot.73 Zaznívají hlasy nejen od nás, ale třeba i z Francie,  že když všichni utečou ze Sýrie, Iráku,  či Kurdistánu, kdo bude bojovat proti těm, kteří tam vraždí? Normální by bylo, kdyby uprchlíci přišli sem, řekli, dejte nám zbraně, my půjdeme zpátky bojovat.  Vyženeme je tedy zpět do beznadějného boje proti IS, který USA,  Turecko, Izrael,  EU  i fundamentalistické  islámské státy skrytě podporují?

ot.74 Proč se naše média vůbec nezmiňují o tom, že v uprchlické vlně jsou i Palestinci,  jejichž  tábory, v Sýrii byly rovněž  zasaženy? Není to tím že Izrael skrytě podporuje IS a je možná nejvlivnější hráč v této oblasti, kterého my bezvýhradně podporujeme?

 

Utvořte Islamistický stát, aby se izoloval syrský režim!

Již před lety se provalilo, že Al-Káidu vytvořila CIA pomocí pákistánské tajné služby. A nejen ve zprávě vlády USA z 12.8.2012, získané Juidicial Watch, se píše jak politika Západu, zemí Perského zálivu, Izraele a Turecka stojí za vznikem IS. Cílem bylo svržení Assada, jasnou většinou zvoleného politika, který není určitě  bezchybný demokrat, ale  za jehož vlády byla Syrie stabilní, snášenlivou  a prosperující zemí. Ta po Bushově vylhané agresi do Iráku na svém území přijala přes milion, převážně křesťanských uprchlíků!  Bylo tedy třeba podpořit syrské rebely, tehdy členy al Káidy, vyobrazované jako „umírněné, liberální, sekulární a demokratické, zasluhující si podporu Západu.  Měl to být nástroj s nímž  bude možno cokoliv legimitizovat. Celý text zde. V letech 2006-10 utratily USA 12 mil. dolarů na vyvolání demonstrací a propagandu proti syrské vládě. Wikileaks uveřejnila přes 7000 tajných diplomatických telegramů, které toto zjištění dokumentují.„Umírnění vzbouřenci“ k tomu dostali zbraně, výcvik a volný prostor. Vznikla tak ale obrovská teroristické organizace a nyní strašák západní civilizace, umožňující aplikovat orwellovská opatření.

V důsledku  rozkradení libyjských arzenálů bylo možné dovyzbrojit IS /viz svědectví jeho zakladatele ve 3.dílu/ a začít i s ozbrojenou fází inscenovaného povstání a pokračovat s plánovanou devastaci další prosperující země –  Syrie. Obama a turecký premiér Erdogan k tomu uzavřeli tajnou dohodu na počátku r. 2012. Obsahem dohody bylo, že CIA a britská MI6 přemístí těžké Kaddáfího zbraně z Libye a dodají je „Svobodné syrské armádě“. Turecko, Saúdská Arábie a Katar měly poskytnout na tuto operaci peníze, kdy operace byla zastřešena australským subjektem. Je velmi pravděpodobné, že většina těchto zbraní skončila v rukách fronty Al-Nusra – extremistické skupiny, napojené na Al-Kajdu, následně přísahající věrnost IS. 

Započala likvidace země, kde spolu do té doby bez problémů  žili šíté, sumité, křesťané i  židé. Agrese Západu, společně s fundamentalistickými islámskámi státy, stála podle odhadů OSN  život přes 250000 Syřanů, vygenerovala 2 miliony nových utečenců do zahraničí a nejméně další 2 miliony utečenců vnitřních, a jestli  neustane, hrozí, že jich přibude dalších nejméně 7 milionů!  Nejhorší je, že princip vybombardovat, rozbít a rozvrátit státy bez dalšího, se uplatňuje stále  i  v dalších zemích, vždy se stejným efektem tisíců nešťastných uprchlíků na cestě někam, asi do Evropy /přičemž se jich tisíce utopí či udusí v podpalubí lodí nebo v kontejnerech uprostřed Evropy/.  Byla to opět ta stejná část EU, jako v případě Libye, kdo podporoval bombardování Sýrie a vznik IS  od prvních dnů.  Nyní si již za to nese důsledky celá Evropa.

ot.75 Také si, jako apoštolský vikář dnes již zničeného Aleppa myslíte, že „Islámský stát je nástrojem v rukou velkých mocností, které jej vytvořily, vyzbrojily a podporují? A věříte jeho tvrzení, že výcvikové tábory pro kriminální živly, bojující pod hlavičkou IS, leží v zemích sousedících se Sýrií, včetně Turecka?

ot.76 Jsou „úspěchy“amerického letectva v boji proti IS obrazem jeho neschopnosti, nebo se jedná o absurdní  komedii zahraniční politiky USA?  Nebo  znáte nějaké třetí vysvětlení?

 

Méně známé cíle Islámského státu

Je nutné ale brát v úvahu  i jiné aspekty o nichž se naše i západní média nezmiňují.. Pokud totiž  Západ vnímá IS jen jako  partu psychopatických zabijáků, pak je dramaticky podceníme,“ řekl britský analytik  McChrystal..  Manuál „Principy administrativy Islámského státu“ dokumentuje jeho státotvorné snahy včetně vlády, zahraničních vztahů a centralizované kontroly nad ropou a ZP.  Ukazuje, že nejbohatší teroristická organizace na světě, stavící na brutálním násilí, má i jiné plány než jen nekonečný boj proti všem. IS totiž buduje vlastní zdravotní a vzdělávací systém / trénující mj. ve zbrani a k zabíjení i dětské vojáky/, obchod a mnohé další.

To že  dnes IS čerpá svoji sílu i z vlastního sociálního systému, schopného se postarat o potřebné, potvrzuje i velvyslankyně EU  v Iráku Hybášková. Ten je v tomto teritoriu, poznamenaném kolonialismem, pak neúčinnou rozvojovou pomocí i agresemi, často nedostupný. „Ale „Daesh”, což je urážlivé arabské označení pro IS,  má území, ministerstva, ekonomiku, obdělává 45% orné půdy Iráku, vlastní cementárny, obchoduje s ropou, vybírá daně, má sociální, zdravotní a právní systém a zejména vyspělou vojenskou strategii. Bezradná Evropa něco takového nemůže nabídnout a nemá pro stabilitu válkou zasažených arabských zemí, žádný plán.  V řadách  IS nejsou jen primitivové připravení zabíjet kvůli idei, ale i profesionálové, dostávající obrovské peníze. Často i nemuslimové ze západních zemí. Lákají sem kvalifikované lékaře, IT odborníky, specialisty na výbušniny, na organizaci masových nepokojů". A netřeba dodávat, že nábor probíhá ve velkém měřítku s pomocí USA.

Chce-li někdo opravdu IS porazit, konstatuje analytička Spencerová, tak by ho nesměl využívat pro své zájmy. Turecko, Izrael i celá EU by musela přestat od Daéše kupovat ukradenou syrskou ropu a rozkradené památky i bavlnu a tím ji financovat. David Graeber z Londýnské školy ekonomie konstatuje: „Kdyby Turecko uvalilo stejnou absolutní blokádu na území ISIS jako to činí v případě částí Turecka ovládaných Kurdy, tento krvavý kalifát by už dávno zkolaboval – a k pařížským útokům by možná nikdy nedošlo. Kdyby ji Turecko zavedlo teď, ISIS by pravděpodobně zkrachoval v řádu měsíců. Ale požádal snad o to Erdogana některý evropský vůdce?“

ot.77 Podle listu Independent vlastní IS miliardy a chce získat svoji jadernou zbraň z Pakistánu  na jejímž vývoji se podílela i  Reaganova administrativa za vlády diktátora Zia-ul-Haq. Proto není Pakistán narozdíl od Íránu signatářem Smlouvy o nešíření jaderných zbraní a nespadá, podobně jako Izrael, pod kontrolu IAEA. Je to  Irán nebo IS, odkud hrozí skutečné nebezpečí jaderné války např. v podobě „nukleárního 11. září“?

 

Od debaklu v Syrii k Sunistánu?

Podle Putina Letecké a kosmické síly Ruska, které v posledních 2 dnech zničily 472 teroristických cílů, a v pěti dnech vymazaly ze zemského povrchu 1000 jejich ropných cisteren, a společně s téměř 3000 vzdušnými a raketovými útoky od 30. září, redukovaly IS na pouhých 34 operačních základen – což potvrzuje zpravodajská agenturou Irak´s al Nakhil. Putin v projevu k vojenským velitelům RF prohlásil, že síly IS operující ve válečné zóně Levantu jsou „na pokraji totální porážky“, a tvrzení západních států, že bojují proti těmto barbarům moderní doby, se ukázalo jako „totální lež“.

USA se donednávna chlubily desítkami tisíc náletů na Syrii a Irák, porušujících všechna mezinárodní práva. Dokladují tak prý intenzivní boj proti IS, kdy právě ve spolupráci s IS roztřískaly infrastrukturu Syrie tak, že se uprchlíci nemají kam vrátit, přičemž ale USA nezničilo jediný objekt IS. Zdá se, že IS z hlediska svých „patronů“ svou  roli ještě nesplnil a tak dostává stále spoustu  moderních zbraní  a prostoru.  Také jeho stavy jsou neustále doplňovány žoldáky z mnoha zemí, valících se přes Turecko a Jordánsko. Proto se lze domnívat, že dobití a následné udržení osvobozených území nebude zdaleka tak jednoznačné.

„Všichni totiž vědí, že Američané shazují pro IS zásoby a nálety jsou jen krytím jejich  pomoci“ řekl generál Abed al-Maliki, velitel posádky Irácké armády. Uvedl, že irácká armáda našla velký muniční sklad s US raketami, který patřil IS. A podle Pentagonu zbraně USA "chybí" od loňského roku, ale nesouhlasí s tím, že by měly být záměrně poskyty IS. Podivné shozy zbraní neidentifikovatelným „ umírněným povstalcům“ pokračují. Podle webu Washington Free Bacon, Pentagon neprovedl letecké útoky proti žádnému z cca 60 výcvikových táborů IS.  Dodnes proti Daéši efektivně bojovaly jen armády Sýrie a Kurdové.  Paradoxně právě oni jsou současně, se souhlasem USA, bombardované Tureckem, naším společníkem v NATO!! Z  jeho poslední stovky náletů byly pouze tři  proti IS a zbytek proti Kurdům,  které ČR  podpořila nepotřebnými  lehkými zbraněmi. Desítky podobných důkazů podpory IS  naleznete během několika  minut na internetu.

Cíle USA a jejich „poslušných“ se musí změnit jak sami konstatují. Jenom předstírat po 4 roky boj proti IS, třeba tak, že americké zpravodajství PBS prezentují videa Ruských leteckých sil jako útok US letectva bombardujího cíle IS v Sýrii. To už zkrátka ve světle ruských úspěchů nelze. Úvodník NY Times neokonzervativce J. Boltona shrnuje koncept, který akceptuje celá americká politická elita. Jeho základní teze zní:„Dnešní realitou je, že Irák a Sýrie, jak jsme je znali, jsou pryč.  Místo aby se Washington snažil opětovně vytvořit mapu po 1.SVV, měl by připravit novou geopolitiku. Nejlepší alternativou IS v severovýchodní Sýrii a západním Iráku je nový nezávislý sunitský stát -Sunistán“. www.zvedavec.org

ot.78  Irák, Sýrie, Libye jsou zničeny a rozštěpeny. Vše je dílem vnější intervence, nikoliv toho, že by to byl odraz potřeb komunit nebo lidu v těchto státech. Proč ty národy a státní útvary žily desítky let v klidu a míru a najednou nemohou? Není to analogie toho, co se stalo v Jugoslávii, kde  národy žily bez problémů,  než nastaly občanské války, které se nedají nijak ospravedlnit a vysvětlit? Kdo za tím vším stojí?

ot.79  Myslíte si, že  situací s uprchlíky Evropa sklízí plody své arogantní a naprosto nesmyslné zahraniční politiky, narozdíl od USA, které už zamýšlené destabilizace EU dosáhly? Nebo chtějí v této destabilizaci jít ještě dál? Omezená jaderná válka v zámoří je, podle mínění mnohých jejich politiků, nijak neohrozí ale posílí.

 

Vřelá slova, hospodářské sankce, řízené střely – politické nástroje USA

Válka proti terorismu je jen zastírajícím pokusem Washingtonu vládnout světu, vytvořit nový jednopolární světový řád, zničit všechny potenciální i regionální konkurenty a rozšířit americkou nadvládu na celou planetu. Útok na syrské vládní pozice a současný vpád tureckého vojenského kontingentu na území Iráku je záměrnou provokací mající vyvolat odvetné útoky Ruska /což se nepodařilo v případě sestřelu ruského bombardéru Tureckem/, které by pak ospravedlnily širší nasazení amerických jednotek a zbraní v této 4 roky uměle udržované syrské válce  při níž moc IS neustále vzrůstala.

Trefná citace pokračuje: „To vše jsou součásti širšího plánu na balkanizaci Středního východu, posílení kontroly tenčících se zdrojů Washingtonem, zatažení Ruska do nákladné a vleklé války a zajištění, že ropa zůstane denominována v USD. Umístěním teroristické organizace do epicentra světových dodávek ropy si lze vytvořit odůvodnění pro zasahování do záležitostí suverénních zemí, kdykoliv se vám  zlíbí. A turecký krok zapadá i do celkové říšské strategie „dekonstrukce“ Sýrie a Iráku a jejich rozbití na menší neškodné státečky, které zůstanou v „permanentním stavu koloniální závislosti“. Co se týká islamistických fanatiků v Ankaře, ti se cítí zcela v právu pro zabírání území, o kterém si myslí, že jim bylo ukradeno po1.SVV“.

Do toho zapadá i setkáním největších světových sponzorů teroristů v čele se Saudskou Arábií v Riádu, kde se organizuje nová aliance pro  „umírněné“ protiassadovské džihádisty, ochotné spolupracovat s US zvláštními jednotkami při provádění jejich budoucích operací. A Američané doufají, slovy McCaina, že když položí odstranění Assada na stůl, tak by mohla vstoupit do boje v Iráku proti „teroristům z IS„ Saúdská Arábie, Egypt a Turecko s kontingentem až 100000  vojáků  /Turci tam už vpadli a nemíní odejít/. Většina těchto bojů pak proběhne v tomto regionu. A oni tuto válku zaplatí." A boj proti IS se pak stane jen zástupným komponentem rozsáhlého projektu USA ke zničení Iránu. Toho se, jak je dále zřejmé z citátu H. Clintonové, za žádných okolností nehodlají vzdát..

ot.80 Myslíte si že být s Tureckem v jednom "obranném" vojenském paktu, které tvoří zázemí IS a masakruje Kurdy /kterým navíc my posíláme zbraně/,  je nejen hanba, ale i nebezpečné? A domníváte se, že byl  ministr obrany Stropnický při smyslech, když v tv debatě naznačil, že v případě jejich žádosti může naše armáda té Turecké nějak vypomoci?

ot.81 Sdílíte také pohled analytičky Spenserové,  že myšlenková ubohost a bezpáteřnost západní politiky předčí i ty nejfantastičtější scénáře?

 

Zabraňme rozpadu Sýrie – pomůžeme Evropě

Bohužel, zatímco Evropa čelí imigrační vlně, s níž si její politici nevědí rady, tak titíž zkorumpovaní politici pokračováním válek na Blízkém východě problém jen vědomě prohlubují. Jednají očividně ve vleku USA a zájmy Evropy ignorují. A USA se tváří, že migrace uprchlíků z bojišť, kde jejich vojska způsobila rozvrat, je jen vnitřní záležitostí Evropy. Syrský velvyslanec v Česku Akbik poukázal na to, že  „syrská armáda, bojuje na 400 místech skoro 5 let proti silám podporovaným státy, jež se spikly proti Sýrii, proti Iráku a celé oblasti. Bojují v zastoupení prostřednictvím teroristických milic. Přesto v Sýrii, státní instituce pořád fungují, zaměstnanci dostávají plat včas, fabriky vyrábějí a armáda plní úkoly obrany všech částí společnosti i občanů, kteří se uchýlili do oblastí, které jsou pod kontrolou vlády. Zde dostávají vzdělání, zdravotní péči a bydlení. To, že miliony Syřanů prchají z oblastí, nad nimiž ztratila armáda kontrolu, je důsledkem toho, že ať dané oblasti ovládne IS nebo s ní spřátelená An-Nusra, následují masakry, pácháné na křesťanech, drúzech, alávitech nebo šíitech. Více než polovina Syřanů už přišla o svá obydlí.  Již dnes máme přes 4 mil. syrských uprchlíků kvůli válce, způsobenou Západem. To je absurdní,“ dodal. Chtějí Asada odstranit i s vědomím toho, že potom, tak jako v Iráku či Libyi přijde džihád. Ten se  přelije do Evropy přes Balkán“.

Jak to komentují srbské tajné služby, již v rámci války v Jugoslávii, USA se souhlasem Evropy, přesunuly do Bosny a Kosova početné oddíly bojovníků se zkušenostmi  afgánské al-Káidy. Mnozí z těchto fanatiků zde získali občanství a ve stínu  největší americké základny ve světě čekají na probuzení své spící buňky. Jak informoval britský list Sunday Express s odvoláním na slova agenta v IS, až  4 tisíce „vycvičených bojovníků IS“ už  s falešnými pasy pronikly přes Turecko  do západních zemí jako uprchlíci. Německé tajné služby zvýšily tento odhad již na 10000.  A aby to šlo ještě lépe Turecko nabídlo EU vízovou dohodu a dostane 3 mld. EUR, prý na pokus o zastavení evropské uprchlické krize. To zlegalizuje přístup do EU jakýmkoli teroristům přicházejícím ze Syrského či Tureckého IS nebo fronty al Nusra, kteří buď mají, nebo mohou dostat legální turecký pas, z nichž mnozí prošli bojovým výcvikem právě v Turecku.

Jaké je tedy praktické řešení alespoň k omezení této krize? Především neopakovat neslýchané chyby, kdy bez jakýchkoliv morálně odůvodněných důvodů se vedou války na území islámských států s cílem odstraňovat jejich vůdce, jakkoliv s nimi předtím spolupracovali. Podle Akbika se spousta Syřanů vrátí i do rozbombardované země, když se tam přestane válčit.  A posteskl si, že v Sýrii působí mezinárodní organizace  snažící se poskytnout pomoc, ale samotné státy bohužel ignorují uprchlíky, kteří se uchýlí do oblastí pod kontrolou syrské vlády. A navrhl způsob jak zastavit či alespoň omezit příliv uprchlíků. Kdyby Evropa s nimi pomohla, syrský stát by jim zabezpečil práci i  mnohem lepší život než to, co prožívají nyní. „Řada z nich by vůbec nepřemýšlela o tom, jet do světa. Prostředky, které poskytují státy EU na jednoho uprchlíka, pokryjí potřeby minimálně šesti uprchlíků v jejich vlasti. Pak by mohli zůstat ve své kultuře, ve své vlasti a pomoci její obnově. A podle Hybáškové  musí  Evropa izolovat IS, zabránit rozpadu Sýrie a působit v humanitární oblasti /tedy přesně opak toho co dnes dělá/. „Žije tam  milion vnitřních uprchlíků z toho polovina žen. Nemají vodu, ochranu, míra sexuálního násilí na dětech je neuvěřitelná jak uvnitř, tak vně  IS. Očekáváme vypuknutí cholery, v řadě míst už se objevuje i smrt hladem.“

Velice kvalifikovanou analýzu problému a jeho dopadů na Evropu, provedl  Syřan Mazen Maialeh žijící dlouhodobe v ČR. Vřele doporučuji.  www.parlamentnilisty.cz

ot.82 Z válčící Sýrie, Iráku a Kurdistánu emigruje jen asi třetina běženců. Kdo k žádosti o azyl v Evropě  podněcuje muslimy z  Albánie, Kosova, Srbska, Makedonie, Bosny a Hercegoviny,  Eritreje či Pakistánu? Víte že ve všech  těchto zemích vydává nadace Georga Soroše průvodce pro imigranty v jejich jazyku a rozdává zdarma instrukce jak cestovat do Evropy?

ot.83 Věříte rakouskému listu Info-Direkt, že americká vláda platí  /podobně jako organizátorům  tzv. arabského jara/, pašerákům uprchlíků do Evropy? Srbský „Kurýr“ upřesňuje, že příval je financován přes organizace „pro lidská práva“ – cena dopravy přes moře je 3000-3500 euro a do konkrétní země EU 7000-11000 euro. Jak jinak si nemajetní běženci a  oběti válek,  k takovým penězům mohou přijít?

 

Razantně proti Iránu a Islámu?

Mnozí vidí v racionálním postoji Miloš Zemana vůči ukrajinské krizi, Rusku a Číně /o tom později/ mesiáše České nezávislosti. Mnohým imponují i jeho rezolutní vyjádření k Islámu a obrana českých zájmů v uprchlické krizi. Existuje ale obava, že je mnoho výroků, které ho v mezinárodní politice zdiskreditovaly. Nedávno se v rozpravě VS OS vyslovil pro společnou mezinárodní akci, proti islámskému terorismu pod záštitou RB OSN.  Nevysvětlil ale, jak k tomu přemluvit právě zakladatele a sponzory ISIS – Spojené státy, Turecko, Izrael a Saudy.  A také představitele dalších 40 islámských států v OSN,  u nichž lze jen  doufat, že si nevzpomenou na celou řadu jeho výroků, např.: "Nepřítelem je Islám – anticivilizace táhnoucí se od severní Afriky až po Indonésii. Žijí v ní 2 mld. lidí a financovaná je z prodeje ropy a drog."  Muslima lze definovat jako vyznavače Koránu,  podobně jako nacista je vyznavačem rasové nadřazenosti a antisemitismu, nebo komunista vyznavačem diktatury proletariátu. Islám je nesrovnatelně agresivnější a intolerantnější než jiná světová náboženství a Korán obsahuje pasáže, vyzývající k podrobení, zotročení, a dokonce vyhlazení nevěřících“.

Další z výroků  tehdejšího prezidentského kandidáta, kdy o zemi, která nikdy v novodobých dějinách nevyvolala válku a naopak urovnala hrozící jaderný konflikt mezi Pákistánem a Indií řekl: „Dnes je aktuální myšlenka preventivního úderu vůči íránským odpalovacím rampám. Slova jsou krásná věc, ale daleko důležitější jsou skutky. EU opakuje chybu appeasementu, usmiřovací taktiky, tehdy vůči Hitlerovi, dnes vůči islámským fundamentalistickým teroristům.

V umělém sporu o íránský jaderný program o něj ve skutečnosti /jak jinak/ vůbec nejde. Irán doposud nevyprodukoval ani deko obohaceného uranu potřebného k výrobě jaderné bomby a stěží by je mohl proti Izraeli použít. Celý svět totiž ví, že  jestli je v regionu někdo i po jaderné stránce po zuby ozbrojen, tak je to Izrael, který má navíc neomezenou podporu v americkém senátu a v amerických vojenských základnách Irán obkličujících. Pochopitelně v rozporu s mezinárodním právem, neboť vyzbrojení židovského státu jadernými hlavicemi probíhalo v utajení a jeho kritika je tabu.

USA jde už desetiletí o omezení vlivu Iránu jako regionální mocnosti, jak se to povedlo s Irákem a Libyí. I přes dlouhodobé sankce patří íránská ekonomika podle SB ke 20 nejlepším na světě.  Za 10 let stoupla v Íránu výroba a energetika 2x , vývoz 4x, žel. síť se prodloužila o 50%, přičemž se dovoz západních technologií snížil o 75 %. Školství je na vysoké úrovni. Na vš studuje více žen než  mužů. Zvyšuje vývoz, rozšiřuje spolupráci s Ruskem, a obchody s petrochemií se  přesměrovávají na platby v národních měnách. Tedy jednoznačné důvody  i pro zničení další prosperující islámské  země.

Uzavření jaderné dohody mezi Íránem a šesti mocnostmi je pro mnoho západních zemí, mezi nimi i ČR, velkým   obchodním  příslibem. Přesto útok na Írán stále není zažehnán. Např. min. obrany Carter, v souladu s prezidentskou kandidátkou Clintonovou prohlásil, že USA sice mohou dohodu podepsat, ale pak mohou Írán i beztak napadnout,  uznají-li  to za vhodné.   Proto Washington nadále připravuje remake libyjské  a syrské pseudo-revoluce za pomoci více než 70 „spojeneckých“  sat. tv stanic  vysílajících jazykem farsí. 

ot.84 Petr Dimun  připomíná, že kdyby se stejným prizmatem jako Zeman příslušníci „anticivilizace“ dívali na tu „naši“, tak to bude opačně. Ve stejné kultuře, kterou vymezuje proti „anticivilizaci“, vznikl fašismus, nacismus i komunismus. Koncentráky, masové vyvražďování lidí jedné kultury, náboženství, rasy či politického přesvědčení, nestavěli a neprováděli muslimové, ale příslušníci „naší křesťanské civilizace“. A myslíte si že kdyby četl Starý zákon pochopil by, odkud islám o tisíc let později čerpal inspiraci?

ot.85 Platí Zemanova definice  muslima i pro celou  Organizaci islámské spolupráce, kde je mj. zastoupeno

 

203 mil. muslimů žijících v Indonésii, 17 mil.  v Rusku i pro přibližně 172 milionů muslimů indických?

ot.86 Zeman později svůj rasistický bonmot trochu zjemnill: „Ne všichni Arabové jsou prý teroristi, ale bohužel všichni teroristi jsou Arabové“. Než něco takovéh vysloví,  měl by vědět, že v r. 1972, , IRA odpálila v Belfastu během hodiny 22 náloží v automobilech, při nichž zahynulo několikset nevinných lidí, včetně dětí. A následovala podobná odveta protestantů UDA proti katolíkům. Tedy masakry podstatně větší než je ten současný v Paříži.  A co současné metody muslimského terorismu? Nezískaly ji právě u “civilizovaných” věřících v Irsku.?

ot.87 Opravdu si pan prezident myslí, že USA, Izrael, Turecko a fundamentalistické islámské státy mají skutečný zájem  vytvořit koalici proti ISIS a že podpoří  systematický a koordinovaný boj proti jeho základnám pod záštitou RB OSN? Navíc s účastí Ruska a Iránu?

ot.88 Irán je dnes jediná islámská země, efektivně s IS bojující. Může prezident Zeman vysvětlit, kdo by dnes s těmito teroristy skutečně bojoval, kdyby Západ na základě jeho opakovaných výzev  Irán zničil jako Libyi  či Irák? A vysvětlit,  jak bombardovat 60 základen Islámského státu a nezasáhnout americké poradce?

ot.89 Nezařadil se prezident Zeman svým verbálním útokem na 2  miliardy lidí a  na celé jedno náboženství mezi mediální odstřelovače? Je to chvályhodný a hrdinský počin, nebo ohrožení naší národní bezpečnosti? Neobáváte se že jeho vyjádření mohou vést k teroristickému útoku v kterémkoli místě Česka.

ot.90 Vzpomeňme,  že jen  PZ Škoda-export dodala v letech 1954-92 formou gen. dodávek včetně servisu desítky elektrárenských bloků 30-500 MW mj. do do Íránu, Pákistánu, Libye, Bangladéše, Indie, Maroka, Abú Dhabí, Sýrie, Egypta, Albánie, Turecka…..Myslíte si, že islámské země obecně, budou mít po dnes už všeobecně známých vyjádření našeho prezidenta, zájem na jakékoliv české účasti na jejich investicích?

ot.91 A velmi vážná otázka pro ministry obrany a vnitra: Může zůstat ochrana vojenských objektů, skladů munice, produktovodů, telekomunikačních center, či jaderných elektráren nadále v rukách agentur? Nepovede to k antiteroristické fobii jako v USA, kde z toho žije ohromný a neproduktivní  průmysl?

 

Drony, drony, drony na všechny muslimy?

Do klubu mediálních odstřelovačů muslimů se ale Miloš Zeman přihlásil už v čase jeho kandidatury na prezidenta, když vyzýval k  preventivnímu útoku Izraele na Írán. V tom si notoval  s Tony Blairem.  spoluzodpovědným  za  statisíce  mrtvých v Iráku, kterého  by  prý  nejraději viděl v čele EU.  Dnes se Zeman pro změnu staví do pozice odstřelovače, který získal své znalosti v počítačové hře. V rozpravě VS OSN navrhl, podle jeho názoru, inovativní využití bezpilotních letadel, zvláštních jednotek a tajných služeb.

Nejprve krátce o historii a principech bombardování drony. Tradiční pilot bombardérů neviděl škodu, kterou shozením bomb způsobil, avšak bezpilotní letadla jsou vybavena HD kamerami a operátor bezpilotního letadla vidí přesně, co způsobil, když zmáčkl kohoutek. Daleko horší trauma však zažívají lidé v zemích, postižených americkým vražděním prostřednictvím dronů, které jsou neustále ve vzduchu nad jejich hlavami. Je známo, že US bezpilotní letadla útočí na civilní svatby a pohřby, protože se na nich sejde větší množství lidí a operátoři bezpilotních letadel je považují  za shromáždění stoupenců teroristů. Obamova vláda ale  ani příliš nerozlišuje mezi civilistou a ozbrojeným bojovníkem – každý muž vojenského věku, žijící v zóně určené k bombardování bezpilotními letadly, je automaticky považován za teroristu. Není divu, že počty usmrcených civilistů jsou uměle udržovány na minimu, když je většina civilistů označována jako extremisté.

Např. při náletu 17. března v Severním Vazíristánu několik amerických raket vypálených z bezpilotního letadla v průběhu kmenovém shromáždění zabilo 48 Pákistánců. Z valné většiny šlo o civilisty, mezi nimiž byly i děti. Dalších 50 osob utrpělo zranění. Stejný počet lidí přišel o život při teroristickém atentátu v londýnském metru v r.2005, o němž všichni víme a který všichni odsuzujeme — na rozdíl od tohoto masakru.

Podle Pákistánského výboru pro lidská práva, nálety dronů již zabily 5tisíc civilistů. Oproti Bushovi, Obama rozšířil jejich útoky na Afghánistán, Libyi, Somálsko, Jemen a Súdán. Už před 2 lety podle pákistánských údajů, v průběhu tří let útoků bezpilotních letadel v Pákistánu připadlo na jednoho usmrceného „militanta“ 50 civilistů; hovoříme tedy o 2% „úspěšnosti“ protiteroristické kampaně. Zvláštní jednotka NSA totiž často lokalizuje osoby, které mají být usmrceny leteckými údery tím, že analyzuje aktivitu SIM karty, nikoliv skutečný obsah telefonních rozhovorů. Na základě svých zkušeností dospěl bývalý operátor amerických bezpilotních letadel k závěru, že zabíjení bezpilotními letadly není ničím jiným, než usmrcování osob na základě nespolehlivých metadat. Minulý rok dokonce na protest proti bezpilotní válce odstoupilo několik operativců CIA. A např.armádní generál ve výslužbě Mike Flynn, šéf Vojenské zpravodajské služby se vyjádřil na Al-Džazíře, že „americké drony zplodily teroristů víc, než kolik jich pobily“ a  že „oč víc nasazujeme zbraní a shazujeme bomb, tím víc celý konflikt jen živíme sami“.

Nicméně „nositel Nobelovy ceny míru“ prezident Obama říká- „Základním prvkem naší síly je naše jistota, že americké vůdcovství, v tomto století, stejně jako i v tom minulém, zůstává nepostradatelné“.Toto tvrzení je pozoruhodné třeba ve světle mimosoudních poprav právě prostřednictvím bezpilotníků, které Obama osobně protiústavně, v cizích zemích s kterými USA neválčí, autorizuje. Na rozdíl od něho, Donald Trump prezidentský kandidát USA říká: Utratili jsme 2 biliony $ za Irák a nejspíš bilion za Afghánistán…“„Se Sýrií to bude to samé,“ „Bojujeme s Asadem a pomáháme skupinám rebelů u kterých nemáme vůbec ponětí, co jsou zač. „Dáváme  jim miliardy, aby bojovali s Asadem,“ Ti ale mohou být mnohem horší. Rád bych, aby Putin ISIS vybombardoval z pekla,“

ot.92  Dnes žije nejen mnoho Francouzů v obavách  z návštěvy sportovního, kulturního či nákupního centra, že se stanou cílem teroristického útoku.  Na druhé straně se mnoho civilistů v islámských zemích,   které s žádnou zemí neválčí stěžuje, že se neodvažují vůbec jít na trh, nebo na rodinná shromáždění, protože nikdy není jisté, jestli na ně nezaútočí americké bezpilotní letadlo.  Dokážete rozlišit co  je a co není teroristický čin?

ot.93 Má pravdu Noam Chomský, který Obamovu operaci globálních robotizovaných poprav nazval „nejextremističtější teroristickou kampaní moderní doby“?

Petr Vavruška

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]