Jak bylo ohlášeno, bojovníci Houthiů zabili šéfa žoldnéřů Blackwater na severozápadě země. Blackawater, momentálně známá jako Academi, je soukromá bezpečnostní firma, která se stala proslulou, když ji najaly USA do Iráku a uvnitř Afghánistánu. Tato soukromá bezpečnostní firma se stala svými agresivními činy proti civilnímu obyvatelstvu v Iráku a Afghánistánu proslulou.


Jedním z příkladů by mohl být masakr z náměstí Nisour v roce 2007, kdy byli stříleni neozbrojení civilisté procházející a projíždějící po ulicích.

Náměstí Nisour nám jasně ukázalo tu nezodpovědnost a bezohlednost okupantů prováděnou nejen ozbrojenými silami národních států samotných, nýbrž i soukromými vojenskými kontraktory.

Smrt takto vysoce profilované postavy bude pro Academi ranou a rovněž se zmíníme  15ti mrtvých zahraničních bojovnících náležejících k této soukromé bezpečnostní firmě v Jemenu.

Došlo k tomu při incidentu, který se ve středu odehrál v okrese al-Omari provincie Ta'izz. Síly bojující za Academi jsou součástí sil Spojených arabských emirátů bojujících na straně Saúdské Arábie proti bojovníkům houthijského Ansarullah.

Saúdská Arábie na tuto deptanou zemi vede nálety už od 26. března a více než 7 500 lidí bylo při nich zabito a přes 14 000 lidí zraněno, mezi nimiž jsou převážně civilisté.

Překlad: Miroslav  Pavlíček

Zdroj: southfront.org

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]