Turecko „začalo být nervózní“ po té, co letectvo RF zahájilo bombardování karavan teroristů s ukradenou ropou, prohlásil ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov. „Není to samozřejmě pouhá shoda okolností, že se naši turečtí sousedé začali pak chovat velmi a velmi nervózně, to mírně řečeno," poznamenal Lavrov na společné tiskové konferenci s hlavou syrského MZV Validem Muallemem k závěrům jejich jednání.


„O tom, že pečlivě střeží informace o svých nelegálních transakcích, svědčí třeba zatčení dvou tureckých novinářů za to, že zveřejnili materiál o protizákonných dodávkách zbraní ISIS z tureckého území," řekl hlava ruského ministerstva zahraničí.

Muallem ze své strany prohlásil, že Turecko sestřelilo Su-24 proto, že ruské letectvo ničí cisterny, v kterých bojovníci ISIS přepravují pašovanou ropu.

„Turecko se odhodlalo k tomuto kroku, k sestřelení ruského vojenského letadla, protože i nadále nadržuje těmto teroristům, a rovněž proto, že ruské letouny zničily během pěti dní přes tisíc cisteren dopravujících kradenou ropu ze Sýrie do Turecka," řekl Muallem.

Zdroj:  sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]