Finské úřady ignorovaly hlavní obyčeje muslimských uprchlíků a ubytovaly je v budově, kde dříve fungovalo vědecko-výzkumné centrum chovu vepřů. V budově, která může pojmout až 300 lidí, se v současné době nachází stovka uprchlíků, oznámil v pondělí list Iltalehti. Před otevřením centra vyslovovali Finové obavy kvůli tomu, že mohou vzniknout problémy, protože muslimům nedovoluje jejich víra konzumovat vepřové maso a být ve styku se zvířaty, která pokládají za „nečistá". Avšak podle slov výkonné ředitelky centra Milji Saksi zatím žádné problémy nevznikly.


Ředitelka centra zdůraznila, že před ubytováním uprchlíků se Finové konzultovali s místním imámem, který řekl, že problémy by vzniknout neměly, protože se jedná o laboratoře a výzkumné centrum, není to žádný vepřín.

„Toto vědecko-výzkumné centrum bylo uzavřeno před dvěma lety a nezůstalo tam nic, co by mělo nějaký vztah k vepřům. Zatím nevíme, jestli bychom měli uprchlíky o minulosti tohoto centra informovat. Současně ale nemáme co tajit", řekla Milja Saksi a upřesnila, že lidé jsou ubytování v bývalých kancelářských místnostech, v prostorách, kde se konaly výzkumy, a místnostech určených k odpočinku personálu, kde žádní vepři nikdy nebyli.

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]