Poslední rozhovory týkající se Syrského konfliktu odehrávající se ve Vídni v pátek skončily obecným souhlasem se zastavením palby na celém území. Členské země koalice bojující v Sýrii s ISIS spolu se Spojenými národy se shodly, že se bude muset uplatnit zastavení palby v celé zemi s tím, že datum se bude muset ještě potvrdit až na základě obnoveného politického procesu, pokud nakonec dojde k parlamentním a presidentským volbám.


Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov řekl, že zastavení palby nebude možné uplatnit na militanty Islamistického státu.

Rovněž bylo rozhodnuto, že je zapotřebí briefingu, který uvědomí syrskou vládu a opozici o věrohodném a zákonném procesu politického urovnání, nad kterým bude dohlížet OSN.

Někteří členové této koalice jako US vyjádřili svůj nesouhlas s ruskou podporou presidentovi Assadovi.

Lavrov dodal, že všechno úsilí ISIS o získání syrského území musí být přeci frustrující, a tudíž bylo dohodnuto, že země účastnící se vídeňských rozhovorů budou vést boj se všemi teroristickými skupinami kvalifikovanými jako takové RB OSN (Radou bezpečnosti Spojených národů) a i s dalšími teroristickými organizacemi ještě na seznamu tohoto mezinárodního orgánu neuvedenými.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: southfront.org

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]