Běloruský ministr obrany Andrej Ravkov prohlásil, že jeho zem potřebuje spíš „útočné prostředky“ než leteckou základnu, o jejímž rozmístění už jednání probíhala dříve. Ravkov, který odůvodnil neúčelnost rozmístění ruské vojenské základny v Bělorusku, současně zdůraznil, že jeho zem musí být připravena ne to, aby mohla odpovědět Polsku. …


„Uvažovali jsme následujícím způsobem: naši sousedé, především nově zvolený polský prezident, žádá NATO, a to souhlasilo s rozmístěním čtyř základen různého určení, mimo jiné i leteckých, v bezprostřední blízkosti běloruských hranic. Odpověď je prostá: třeba i my budeme mít nějaké útočné prostředky, které mohou včas a v nezbytném místě tyto objekty zasáhnout? Bude to mnohem efektivnější, než letecká základna", soudí běloruský ministr.

Ukázky z jeho vystoupení vysílal ve čtvrtek večer běloruský televizní kanál ONT.

Podle jeho informace byly konzultace o podmínkách rozmístění ruské letecké základny v Bělorusku ukončeny. Definitivní rozhodnutí ale zatím běloruský prezident nepřijal.

Ravkov zdůraznil, že Bělorusko pokračuje v modernizaci své vojenské techniky a hodlá zakoupit v Rusku prapor obrněných transportérů BTR-82A.

„Důkladněji se propracovává otázka zakoupení praporu BTR-82A, který je součástí výzbroje ruské armády a velice dobře se osvědčil v průběhu bojových akcí", cituje ONT Ravkova.

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]